HABER MERKEZİ
Şerbeti ayrıca hazırlanan şekerpare için irmik taze olmalıdır. Şekerpare şerbetine birkaç damla limon suyu eklenmelidir. Peki klasik şekerpare nasıl yapılır?
İşte klasik bir şekerpare tarifi:
Malzemeler:
Hamur İçin:
125 gram margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı irmik
Aldığı kadar un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Şerbeti İçin:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti hazırlayın:
Şeker ve suyu bir tencereye alın, kaynamaya başladıktan sonra 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın.
Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ekleyin ve karıştırın.
Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamuru hazırlayın:
Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı ve yumurtayı bir kaba alın.
Üzerine irmik, vanilin, kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyin.
Karıştırarak, azar azar un ekleyin ve yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine bir fındık ya da fıstık yerleştirip, hafifçe bastırın.
Pişirme:
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.
Şerbeti dökün:
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuyan şerbeti dökün.
Şekerpareler şerbeti çekip, yumuşadıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!