Ağızda eriyen kahvaltılık lezzet! Kaşarları rendeleyin, ekmeğe banın kaşarlı omlet tarifi

Kaşarlı omlet tarifinin detaylarını derledik. Kaşarlar mutlaka omlet için rendelenmeli. Kısık ateşte pişirilen omlet 10 dakikada hazır!

AKSAM.COM.TR

Kaşarlı omleti spor yapanlar ekmeksiz de tüketebilir. Kaşarlı omlet içerisindeki baharatlar sayesinde lezzet şölenine dönüşür.

İşte lezzetli bir kaşarlı omlet tarifi:

Malzemeler:

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı)

1/4 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

1-2 dilim kaşar peyniri (rendelenmiş veya dilimlenmiş)

1 tatlı kaşığı tereyağı (ya da zeytinyağı)

Yapılışı:

Yumurtaları bir kasede kırın, sütü, tuzu ve karabiberi ekleyin. Çırpıcı ile karıştırarak iyice çırpın.

Tavaya tereyağını koyun ve orta ateşte eritin.

Yumurtalı karışımı tavaya dökün. Yumurtalar biraz pişmeye başladığında, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

Omletin altı piştiğinde, spatula ile omleti dikkatlice ikiye katlayın ve peynirin erimesini sağlayın.

Omletin her iki tarafı da altın rengini alıp piştiğinde servis tabağına alın.

Sıcak servis yapın, yanında ekmek veya salata ile harika gider! Afiyet olsun!