HABER MERKEZİ
Lezzet şöleni ve doyurucu pankek tarifine bir göz atalım. Tatlı ihtiyacınızı da akarşılayacak olan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte detaylar...
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İçi için
Kahvaltılık sürülebilir çikolata
İlk olarak dolgu malzememiz çikolatayı dondurucuya atıyoruz.
Bunun için dondurucuya sığacak boyutta düz bir tepsi ya da tabağa pişirme kağıdını serelim.
Çikolataların donduktan sonra rahatça çıkabilmesi için pişirme kağıdı ya da yağlı kağıt kullanmak önemli.
Çikolatamızdan 1 tatlı kaşığı tepeleme doldurarak alalım pişirme kağıdının üzerine bırakalım ve bıçak yardımı ile daire şeklinde yaydıralım.
Çok ince olmasına gerek yok aynı şekilde çok kalın da olmamalı.
12 adet çikolata yeterli olacaktır.
Daha sonra çikolataları dondurucuya kaldıralım. 20-30 dakika içerisinde donacaklardır.
Bu süre dondurucunun ayarlarına göre değişebilir burada ölçümüz çikolata tamamen donmalı ve elimize bulaşmadan kağıtta rahatça ayrılmalı.
Pankek hamuru için yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikser ile çırpalım.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek mikser ile bir kez daha çırpalım.
Hamurumuz hazır oldukta sonra pişirme aşamasına geçelim.
Yapışmaz bir tavayı orta ateşte ısıtalım.
Fırçanızı az sıvı yağa batırarak tavaya sürelim, dilerseniz hiç yağ kullanmayabilirsiniz.
Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı kadar alarak tavaya dökelim.
Çikolata ile de yayılacağı için ayrıca kaşık ile yaymanıza gerek yok.
Vakit kaybetmeden dondurucudaki çikolatamızdan alarak hamurun üzerine yerleştirelim.
Son olarak çikolataların üzerini kapatacak kadar hamur alarak pankeklerin üzerine dökelim.
Pankekler göz göz olunca altına bakalım pembeleşmiş ise spatula yardımı ile ters çevirelim.
Eğer ocak çok açık ise pankekin üzeri göz göz olmadan yani hamurun üzeri kurumadan altı kızaracak hatta yanacaktır.
Çevirmek istediğinizde de üzeri hala sıvı olduğundan pankek dağılacaktır. Ocağın çok yüksek olmaması oldukça önemli.
Her iki yüzü de pişen pankekleri havlu kağıt üzerine alabiliriz.
Bu malzemeler ile tam 12 pankek çıktı. T
abii ki pankek boyutuna göre sayı artıp azalabilir.
Hamur artarsa sade de pişirebilirsiniz.