Ağızda dağılan un kurabiyesi tarifi! Püf noktası hamur kıvamının ele yapışmaz hale gelmesi

Un kurabiyesi çayın yanına çok sevilerek yapılan bir tarif. Un kurabiyesi ağızda dağılmalı. Peki bu lezzet dolu tatlı nasıl yapılır? Püf noktaları neler?

Yumuşacık tadımlı un kurabiyesi tatlı krizlerini önlüyor. Un kurabiyesinin en önemli püf noktası hamurun kıvamın ele yapışmaması. Peki bu lezzet dolu tatlı nasıl yapılır? Püf noktaları neler?

GERÇEK UN KURABİYESİ İÇİN MALZEMELER

250 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket toz vanilya

1 çay bardağı nişasta

1 su bardağı pudra şekeri

3 su bardağı un

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri derin bir kaba alın. Spatulayla karıştırın. Daha sonra elinizle yoğurun. Toplamda 5 su bardağı un dökmüş olun. Hamur kıvamı ele yapışmaz hale gelene kadar yoğurun. Hamurları dilediğiniz boyutta yapın. Üzerlerinden ve kenarlarından çizik atın. Hamurlarınıza şekil verdikten sonra fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika pişirin.