Ağızda dağılan tam ölçülü şekerpare tarifi: Püf noktası sadece 1 malzemede

Şekerpare tarifi merak ediliyor. Şekerparenin püf noktası şerbetiyle hamuru arasındaki sıcaklık farkı. Eğer şekerpare sıcaksa şerbet soğuk dökülür, eğer tam tersiyse şerbet sıcak dökülür. Aşçılar genelde ılık şerbeti sıcak tatlıya dökmeyi tavsiye ediyor. İşte adım adım şekerpare tarifi ve malzemeleri…

AZİME KAHYA

Çay yanına en kolay şerbetli tatlılardan biri de şekerpare tarifi. Peki, şekerpare nasıl yapılır?

ŞEKERPARENİN PÜF NOKTALARI

Şerbet ılık, tatlı sıcak olmalı.

Hamuru çok yoğurmayın, dağılmasın diye un az az ekleyin.

Dinlendikçe kıvamı mükemmelleşir; bir gün sonra tadı daha güzel olur.

YUMUŞACIK VE TAM ÖLÇÜLÜ ŞEKERPARE TARİFİ MALZEMELER

Hamuru için:

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2,5–3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Şerbetin Hazırlanışı

Şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 7–8 dakika kaynatın.

Altını kapatmadan hemen önce birkaç damla limon sıkın.

Şerbeti ocaktan alın ve ılık hale gelene kadar bekletin.

ŞEKERPARENİN YAPILIŞI

Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın.

Üzerine irmik, kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

Üstlerine hafif bastırarak şekil verin (isterseniz çatal izi yapabilirsiniz).

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Pişirme

180°C önceden ısıtılmış fırında 20–25 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

Şerbetleme

Fırından çıkan sıcak şekerparenin üzerine ılık şerbeti dökün. En az 1 saat dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Canan Karatay, kanserli hücrelerin vücuttan atılması için şart diyor! İşte magnezyum deposu besinler