Ağızda dağılan sıcacık kakaolu irmik helvası! Çay eşliğinde lezzetle tüketin! Helvanın püf noktası rengi değişene kadar kavurmak

Kakaolu irmik helvasını akşam yemeklerinden sonra tüketebilirsiniz. Yumuşacık tadıma sahip olan kakaolu irmik helvası nasıl yapılır? Bu tatlının püf noktası ise kısık ateşte bir süre kavurmak. Peki bu enfes tatlı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hilal Çakır

Kakaolu irmik helvasının pişirme usulü rengi kahveleşene kadar kavurmak. Bu irmik helvasını çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz. Peki kakaolu irmik helvası nasıl yapılır?

İrmik çok sevilen bir tatlı. İrmik ve kakao birleşince ortaya harika bir lezzet çıkıyor. İşte detaylar...

KAKAOLU İRMİK TATLISI TARİFİ

Malzemeler

1 litre süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

Üzeri için:

Hindistan cevizi

KAKAOLU İRMİK TATLISI NASIL YAPILIR?

Tencerede vanilya hariç bütün malzemeleri ekleyerek homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın.

Ocağa alarak sürekli karıştırarak pişirin ve kaynadıktan sonra orta ateşte 2-3 dakika pişirmeye devam edin.

Ocaktan aldıktan sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin.

En son tabaklara porsiyonlara bölüp hindistan cevizi ile süsleyin.

PÜF NOKTASI

Tereyağı ve irmik iyice kavrulmalıdır. Helvanın renginin koyu olması istenirse kavurma işlemi uzatılabilir ve tarçın atılabilir.

Helva yaparken acele etmeyin. Helvaya kıvamını veren; kısık ateşte karıştırılması gereken süredir.

Bu süre aceleye getirilip ateşin altı açılırsa, helvanın kıvamı da tutmaz, lezzeti de bozulur.

Helvanızın parlak olması için son aşamada zeytinyağı yada bir parça sıvı yağ ekleyebilirsiniz.

Helvaya aroma katmak için, vanilya portakal ya da limon kabuğu ilavesi ile ya da farklı kuruyemişlerle aromalandırabilirsiniz.

Kakao ile birlikte çikolata parçaları ilave edebilirsiniz.