Şerbetli tatlı tarifi arayanlar aypare tatlısının yapılışını araştırıyor. İçerisinde irmik ve pudra şekeri olan aypare tatlısı ağızda hemen dağılıyor ve damaklarda unutulmayan bir lezzet bırakıyor. Şekerpareye benzeyen aypare tatlısının püf noktası ise şerbetinin ılık dökülmesidir. İşte aypare tatlısı tarifi ve malzemeleri...
AYPARE TATLISI MALZEMELER
3 su bardağı şeker
125 gram margarin
2 tane yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu
1 yemek kaşığı irmik
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı çekilmiş fındık
4 çay bardağı un
1 çeyrek limon dilimi
Süslemek için
Toz Antep fıstığı ya da badem
3 bardak şeker
3,5 bardak su
1 dilim limon
AYPARE TATLISI TARİFİ YAPILIŞI
1. Aypare tatlısı için önce şerbeti hazırlayın. Kaynadıktan sonra bir dilim limon sıkın ve birkaç dakikadan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
2. Ardından hamuru hazırlamaya başlayın. Yumurtaları ve şekeri iyice karıştırın. (yumurtanın birinin sarısı üzerine kullanılacak)
3. Tüm malzemeleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin ve unu kontrollü ekleyin. Vanilya ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra iyice yoğurun.
4. Hamurlara su bardağı ile yarım ay şekli verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün.
5. Üzerine isteğe göre badem koyarak süsleyebilirsiniz ya da şerbetten sonra Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Üzerleri kızarınca alın ve ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti dökün. Tatlı şerbeti çekince süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...