KADİR TEKİN
Kahvaltı sofralarına enfes bir dokunuş katmak isteyenler için mayasız poğaça tarifi arayışında mısınız? Kıyır kıyır, ağızda dağılan bu poğaça, malzemelerin ılık kullanılması sayesinde istediğiniz yumuşaklığı ve kıyır dokuyu yakalamanıza olanak tanıyacak. Üstelik hem pratik hem de hızlı bir şekilde hazırlanabiliyor. Kıyır kıyır poğaçanın püf noktası malzemelerin ılık kullanılması
Kahvaltılık mayasız poğaça tarifinin en önemli püf noktası, tüm malzemelerin ılık kullanılması. Yoğurdu ve sıvı yağı ılıtarak kullanmak, poğaçaların yumuşak ve kıyır kıyır olmasını sağlar. Fırından çıktığında altın renginde ve puf puf dokusuyla harika bir lezzet elde edersiniz. Peki, ağızda kıyır kıyır dağılan mayasız poğaça nasıl yapılır? Mayasız poğaça tarifinin püf noktası ne? İşte adım adım ağızda kıyır kıyır dağılan poğaça tarifi...
Malzemeler
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı yoğurt (ılık)
1 yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
İç malzeme için: Peynir, zeytin ya da tercihinize göre herhangi bir iç harcı (isteğe bağlı)
Ilk adımda, yoğurdu, sıvı yağı ve yumurtayı bir kaba alın. Üzerine ılık su ekleyin ve karıştırın.
Ardından, un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Tuzu ve şekeri de ilave ettikten sonra yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurunuzu 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu adımda, malzemelerin ılık olması poğaçanın kıyır kıyır olmasını sağlayacak.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. İsterseniz ortasına peynir veya zeytin koyarak iç harcı ekleyebilirsiniz.
Şekil verdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin.