Ağızda dağılan mayasız dereotlu poğaça tarifi: Kıyır kıyır olmasının püf noktası fazla yoğurmamak

Kahvaltı sofralarında ağızda dağılan kıyır kıyır bir poğaça oldukça tüketiliyor. Dereotunun taze ve hafif aromasıyla zenginleşen bu poğaça, sabah sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday. Yapımındaki en önemli püf noktası ise, hamuru fazla yoğurmamaktan geçiyor. Peki, kıyır kıyır dereotlu poğaça nasıl yapılır? Ağızda dağılan dereotlu poğaçanın püf noktası ne? İşte dereotlu poğaça tarifi…

HİLAL ÇAKIR

Kahvaltı sofralarınızı taçlandıracak dereotlu poğaçalar afiyetle tüketiliyor. Dereotlu poğaçalar, ağızda dağılan kıyır kıyır dokusuyla herkesin favorisi oluyor. Özellikle sabahları taze ve hafif aromalı bir lezzet arayanlar için ideal. Dereotunun ferahlatıcı etkisiyle birleşen bu tarif, hem pratik hem de lezzetli bir çözüm sunuyor.

KIYIR KIYIR OLMASININ PÜF NOKTASI FAZLA YOĞURMAMAK

Dereotlu poğaça tarifinin püf noktası hamurun fazla yoğrulmaması. Ne kadar az yoğurursanız, o kadar kıyır kıyır ve puf puf poğaçalar elde edersiniz. İşte bu küçük ama etkili püf noktasını uygulayarak, dışı çıtır, içi yumuşacık olan mükemmel poğaçaları kolayca yapabilirsiniz. Hem kahvaltılarınızı hem de misafirlerinizi şaşırtacak bu tarifi keşfetmek için hemen mutfağa girmeye ne dersiniz?

AĞIZDA DAĞILAN MAYASIZ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı yoğurt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 adet yumurta (sarısı üzerine sürülecek)

1/2 demet dereotu (ince doğranmış)

4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

1/2 su bardağı beyaz peynir (isteğe bağlı)

AĞIZDA DAĞILAN MAYASIZ DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ HAZIRLANIŞI

Bir kaba yoğurdu, sıvı yağı, suyu, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu ekleyin.

Karıştırın ve üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.

Unu eklerken hamurun kıvamını kontrol edin; çok sert bir hamur olmasın.

İnce doğranmış dereotunu ve isteğe bağlı olarak beyaz peyniri ekleyin. Hamuru nazikçe karıştırarak dereotlarını ve peyniri içine yedirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın ve arzuya göre şekil verin. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika kadar, poğaçaların üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Poğaçalar piştikten sonra fırından çıkarın, 10-15 dakika soğumasını bekleyin.

Ardından sıcacık, ağızda dağılan dereotlu poğaçalarınız servise hazır!