Ağızda dağılan kandil simidi tarifi: Kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi?

2025 Mevlid Kandili'nde ailesine ve sevdiklerine hazırlık yapanlar kandil simidi tarifi araştırıyor. Son peygamber Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili, Türkiye'de hem manevi hem de geleneksel anlamda idrak ediliyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi? İşte Mevlid Kandiline özel kandil simidinin yapılışı ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

Hazreti Muhammed'in dünyayı teşrifi dolayısıyla hicri takvime göre rebiülevvel ayının 12'nci günü idrak edilen Mevlid Kandili, İslam toplumlarında peygamber sevgisinin kültürel hayata yansıması olarak asırlardır kutlanıyor.

KIYIR KIYIR OLMASININ PÜF NOKTASI YAĞ MI SİRKE Mİ?

Mevlid Kandili'ne hazırlık yapanlar kandil simidi ikramını da unutmuyor. İster misafirinize ister ailenize Miraç Kandili'nde ikram edeceğiniz kandil simidi tarifi oldukça pratik şekilde hazırlanıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır? Kandil simidinin kıyır kıyır olmasının püf noktası yağ mı sirke mi? İşte Mevlid Kandiline özel kandil simidinin yapılışı ve malzemeleri...

AĞIZDA DAĞILAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Malzemeler

125 gram margarin

2 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı mahlep

2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

3-4 su bardağı kadar un

Üzeri için malzemeler

2 yumurta akı

Susam (ya da çörek otu)

ADIM ADIM KANDİL SİMİDİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI

Kandil simidi tarifi için önce malzemelerinizi oda sıcaklığında hazırlayın. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın.

Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo hâline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin.

Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin.

Simitler pişince servise hazır hâle getirin. Miraç Kandiliniz Mübarek olsun...