Ağızda dağılan kandil simidi tarifi

Kandil gecesine saatler kaldı. Kandil özel simidi tarifi ise merak ediliyor. Peki ağızda dağılan kandil simitleri nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Mahlepli kandil simidi tarifi merak ediliyor. Peki dillere destan kandil simidinin sırrı ne? İşte yanıtı...

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

4,5 su bardağı un

125 gram eritilmiş tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1,5 çay bardağı sulu yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Yumurta

Susam

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Bir kapta ya da büyük bir kasede un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri karıştırın.

Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyip kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin.

Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.

Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.