Ağızda dağılan gevrek şekerpare tarifi! Şerbeti tam emiyor

Şekerpare taze ve gevrek olunca tadına doyum olmuyor. En lezzetli şekerpareler için adım adım tarifi not alabilirsiniz. İlk sırıkta lezzetine varacağınız şekerpare nasıl yapılır? İşte yanıtı...

HABER MERKEZİ

Lezzet şöleni şekerparelerin yapılışı için tereyağının oda sıcaklığında bekletilmesi lazım. Enfes şekerpare yapımını inceledik. İşte defalarca yapacağınız harika şekerpare tarifi...

İşte klasik bir şekerpare tarifi (yaklaşık 20–25 adet için):

�� Malzemeler

Hamuru için

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)

½ çay bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

½ su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

2,5–3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için

2,5 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

�� Yapılışı

1. Şerbeti Hazırlayın

Su ve şekeri tencereye alın, karıştırarak kaynamaya bırakın.

Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika orta ateşte kaynatın.

Limon suyunu ekleyin, 2–3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Şerbet ılıyana kadar bekletin (soğuk veya ılık şerbet kullanacağız).

2. Hamuru Yoğurun

Oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve yumurtayı (bir sarısı üzeri için ayrılmış) karıştırın.

Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.

3. Şekerpareleri Şekillendirin

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayın.

Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine ayrılmış yumurta sarısını sürün, dilerseniz çatal ile hafif bastırarak desen yapın.

4. Pişirme

Önceden ısıtılmış 180°C fırında (alt-üst ayar) yaklaşık 25–30 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.

5. Şerbeti Dökün

Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Tatlının şerbeti çekmesi için tepsiyi streç film veya bir kapakla kapatıp en az 2–3 saat dinlendirin.

✨ Servis Önerileri

Üzerine toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Yanında kaymak veya sade dondurma çok yakışır.

Bir gece dinlenirse tadı ve dokusu daha da güzelleşir.

�� Püf noktası: Şerbet sıcak, tatlı sıcak olursa tatlı dağılır. Bu yüzden biri sıcaksa diğeri mutlaka soğuk ya da ılık olmalı.