AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kış aylarının en ideal lezzetlerinden biri olan elmalı turta yapımını sizler için radarımıza aldık. Yüksek oranda K ve C vitamini barındıran elma bu eşsiz lezzetle kış mevsiminde çayın yanına çok güzel gider. Gevrek hamuruyla ağızlarda dağılan elmalı turta zahmetli gibi görünen bir tariftir.
Ancak sizler için sevdiklerinizle paylaşacağınız elmalı turtanın en basit güzel tarifini araştırdık. Elmalı turtanın en püf noktası kabartma tozu kesinlikle hamuruna eklenmemesi gerekiyor.
MALZEMELER
2 su bardağı un
75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
Bir buçuk yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
Yarım paket vanilya
3 adet elma
Yarım su bardağı toz şeker
1/5 yemek kaşığı tarçın tozu
YAPILIŞI
Bir kabın içine unu koyun tam ortasını açın.
Sıvıyağı, sütü tereyağı, toz şekeri, vanilyayı ve yumurtayı koyun.
İyice karıştırdıktan sonra bu kez elmaların kabuklarını soyun.
Elma içini rendeleyin ve bir tavaya koyun.
Üzerine toz şeker ve tarçın tozunu döküp karıştırın.
Karamelize olan elmalar sonrası yayık bir kekik kabı için hamuru hazırlayın.
Hamuru oklava ile açıp yağladığınız kek kalıbına koyun.
Ardından hazırladığınız elma içini koyun ve hamuru yeniden açın.
Bu kez açtığınız hamuru uzun parçalara ayırın.
Bu parçaları örgü şeklinde koyun.
Akabinde 170 derecelik fırına verin.
30 - 35 dakika sonra fırından alın.
Afiyet şifa olsun...