Ağızda dağılan gevrek hamuruyla damaklarda iz bırakır! Elmalı turta nasıl yapılır?

En nefis tatlı tariflerinden biri olan elmalı turtanın basit halini sizler için araştırdık. Ağızlarda dağılan gevrek hamurlu bu lezzet aynı zamanda akıllarda da kalır. İçeriğindeki elma sayesinde tam bir vitamin deposu olur. Peki elmalı turta nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kış aylarının en ideal lezzetlerinden biri olan elmalı turta yapımını sizler için radarımıza aldık. Yüksek oranda K ve C vitamini barındıran elma bu eşsiz lezzetle kış mevsiminde çayın yanına çok güzel gider. Gevrek hamuruyla ağızlarda dağılan elmalı turta zahmetli gibi görünen bir tariftir.

Ancak sizler için sevdiklerinizle paylaşacağınız elmalı turtanın en basit güzel tarifini araştırdık. Elmalı turtanın en püf noktası kabartma tozu kesinlikle hamuruna eklenmemesi gerekiyor.

ELMALI TURTA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un

75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı süt

Bir buçuk yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta

Yarım paket vanilya

3 adet elma

Yarım su bardağı toz şeker

1/5 yemek kaşığı tarçın tozu

YAPILIŞI

Bir kabın içine unu koyun tam ortasını açın.

Sıvıyağı, sütü tereyağı, toz şekeri, vanilyayı ve yumurtayı koyun.

İyice karıştırdıktan sonra bu kez elmaların kabuklarını soyun.

Elma içini rendeleyin ve bir tavaya koyun.

Üzerine toz şeker ve tarçın tozunu döküp karıştırın.

Karamelize olan elmalar sonrası yayık bir kekik kabı için hamuru hazırlayın.

Hamuru oklava ile açıp yağladığınız kek kalıbına koyun.

Ardından hazırladığınız elma içini koyun ve hamuru yeniden açın.

Bu kez açtığınız hamuru uzun parçalara ayırın.

Bu parçaları örgü şeklinde koyun.

Akabinde 170 derecelik fırına verin.

30 - 35 dakika sonra fırından alın.

Afiyet şifa olsun...

Anadolu mutfağının kahvaltılarda aranan lezzeti! Tarhana çorbası nasıl yapılır?