Afyonkarahisar'ın çullama köftesi tescillendi! İşte köftenin püf noktası ve tarifi

Afyonkarahisar'ın çullama köftesi tescillendi. İki aşamada yapılan çullama köftesinin temel malzemesini kıyma ve bulgur oluşturuyor. Kızgın yağda pişirilen tescilli çullama köftesi tarifi haberimizde...

AA

Afyonkarahisar'ın çullama köftesine, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Peki, tescilli köftenin sırrı nedir? Çullama köftesi nasıl yapılır?

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, başvuruları sonucu "İlibada dolması"nın ardından "çullama köfte"nin de tescil belgesini aldığını ifade etti.

Zeybek, tescil sırasında bekleyen 14 ürünlerinin daha bulunduğuna işaret etti.

ÇULLAMA KÖFTESİ TARİFİ

Tescilli çullama köftesi iki aşamada yapılıyor.

Önce kıyma ile ince bulguru, yumurta, doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiberle yoğurun ve ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Ardından un, yumurta, karbonat, biraz su ve tuz ile 'çulunu' hazırlayın.

Daha sonra hazırladığınız köfteleri sıcak suda 5 dakika haşlayın. Bu işlemin sonrasında belirli bir süre haşlanan köftelerin suyunu süzün.

Süzülen köfteleri hazırladığınız karbonatlı çula batırarak bulamaç yapın. Çullama köftesini diğer köftelerden ayıran fark budur. Daha sonra da kızgın yağda pişirin. Afyonkarahisar'ın çullama köftesi hazır. Afiyet olsun...