Adım adım şöbiyet tarifi! Şöbiyet tatlısının püf noktası

Hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofralarda iştah kabartan şöbiyet tarifi hazırladık. Şöbiyet muhallebisi ve şerbeti olmak üzere iki işlem içeriyor. Zor gibi görünse de aslında oldukça pratik bir tatlı tarifidir. Tabii baklava yufkasını kendiniz açarsanız zaman alacaktır. İşte şöbiyet tarifi ve şöbiyetin püf noktası...

Şöbiyet tarifi akşam yemeklerinde veya özel davetlerde en çok tercih edilen tatlı çeşitleri arasında yer alıyor. Peki, şöbiyet nasıl yapılır? Şöbiyetin püf noktası nedir? Şöbiyetin püf noktası iç harcı ve şerbetin soğuk dökülmesidir. Adım adım anlattığımız şöbiyet tarifini tarif defterinize eklemeyi unutmayın. İşte şöbiyet tarifi ve malzemeler...

ŞÖBİYET İÇİN MALZEMELER

10 adet baklavalık yufka

Yarım paket eritilmiş tereyağı

İçi için:

1 kâse toz fıstık

Muhallebisi için:

3 kaşık irmik

1 su bardağı süt

1 paket vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı su

2 su bardağı şeker

Çeyrek limon suyu

Servis için:

Fıstık veya dondurma

ŞÖBİYETİN YAPILIŞI

Öncelikle her tatlıda olduğu gibi şöbiyet tarifinde de önce şerbeti kaynaması için ocağa alın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Muhallebisi için süt ve irmiği koyulaşana kadar pişirin en son vanilya ekleyip ocaktan alıp soğutun.

Yufkaların üzerine sürmek için tereyağını eritin. Bir yufka alıp fırça ile üzerine tereyağı sürün. Yufkaların taze olması da şöbiyetin püf noktalarından biridir.

İkinci yufkayı üzerine kapatın. Bıçakla yufkayı kare kare kesin.

Her birinin ortasına 1 kaşık muhallebi ve toz fıstık serpip üçgen şeklinde katlayın.

Uç kısmı diğerinin altında kalacak şekilde tepsiye dizin. İyice kızarana kadar fırında pişirin.

Tatlı sıcak şerbet ılık iken dökün. Bu da en önemli püf noktadır. Şerbeti çektikten sonra şöbiyet tatlısını fıstık ile süsleyerek ya da yanına dondurma koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.