Fellah köftesi tarifinde birkaç püf noktası bulunuyor. Hem atıştırmalık hem de meze olarak ikram edilen fellah köftesinin püf noktası dağılmamasıdır.
Akşam yemeğine fellah köftesinin yapılışını araştıranlar için adım adım fellah köftesi tarifi hazırladık. Fellah köftesinin suda dağılmasını istemiyorsanız iyice yoğurmanız gerekiyor. Ayrıca köfteleri yaptıktan sonra hafif unlayınca suya attığınızda yapışmıyor.
FELLAH KÖFTESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı kısırlık bulgur
1 yumurta
yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı salça
5 adet domates
2 diş sarımsak
1 kâse yoğurt
Karabiber, kırmızıbiber(isteğe göre farklı baharat eklenebilir)
Maydanoz
Tuz
FELLAH KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI
1. Fellah köftesi tarifi için öncelikle kısırda yaptığınız gibi bulgur 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve şişmesini bekleyin.
2. Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatları ekleyerek yoğurun.
3. Minik toplar yapın, ortasını parmağınızla hafif çukurluk olacak şekilde bastırın. Yaptığınız minik yuvarlakları un serpilmiş tepsiye dizin.
4. Tencerede suyu tuz atarak kaynatın. Su kaynadıktan sonra köfteleri birbir tencereye atın ve haşlayın.
5.Onlar haşlanırken üzerinin sosunu yapmaya başlayın.
6.Tavada önce yağ ve sarımsağı soteleyin. Ardından domates ve maydanozu da ekleyerek sos yapın.
7. Haşlanan köfteleri sosun içine atın ve biraz tavada gezdirin.
8. Köfteleri servis tabağına alın ve yoğurtla süsleyin. Dileyenler yoğurda sarımsak da ekleyebilir. Afiyet olsun.
FELLAH KÖFTESİNİN PÜF NOKTASI
Genelde fellah köftesini yapanlar suda dağılmasından yakınır. Suda dağılmamasını istiyorsanız iyice yoğurmanız gerekiyor ve suda fazla haşlamamalısınız. Ayrıca köfteleri yaptıktan sonra hafif unlayınca suya attığınızda yapışmıyor.