Adım adım et sote tarifi! Et sotenin püf noktası eti yumuşatmaktır

Akşam yemeği için hazırlık yapanlar et sote tarifi araştırıyor. Kurban Bayramı yaklaşmışken et yemeklerini denemenin ve püf noktasını araştırmanın tam zamanı. Et sotenin püf noktası ise eti dolaptan çıkardıktan sonra oda ısısında dinlendirmek ve yumuşatmaktır. Peki, et sote nasıl yapılır? İşte baharatlı, tereyağlı adım adım et sote tarifi...

Et sote tarifi et yemekleri arasında çok seviliyor. Püre veya pilavla servis edilen et soteyi yapmak sanıldığı kadar zor değil. Et sotenin en önemli püf noktası ise eti yumuşatmaktır. Yani eti dolaptan çıkardıktan sonra oda ısısında biraz dinlendirin. Akşam yemeğine ana yemek düşünüyorsanız adım adım et sote tarifini sizler için hazırladık. İşte Kurban Bayramından önce mutlaka denemeniz gereken et sote tarifi ve malzemeleri...

ET SOTE İÇİN MALZEMELER

1 adet soğan

5 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

500g kuşbaşı et

2 adet sivri biber

2 adet domates

Karabiber, karabiber

Sıcak su (üzerini geçecek kadar)

Tuz

ET SOTENİN YAPILIŞI

1. Etlerinizi dolaptan çıkarır çıkarmaz pişirmeyin. Oda sıcaklığında biraz bekletin. Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alın. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Kuşbaşı doğranmış eti de ekleyin ve kavurmaya devam edin.

2. Tencerenin kapağını kapatın ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.

3. Doğranmış domates ve doğranmış sivribiberi ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp domatesler suyunu salıncaya kadar pişirmeye devam edin.

4. Ardından pul biber, karabiber ve kekiği ekleyerek karıştırın. Etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak suyu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını tekrar kapatın. 

5. Etin pişmesini kontrol edin ve en son tuzunu da ekleyerek biraz daha piştikten sonra ocağın altını kapatın. Afiyet olsun…