Yaz mevsiminin taze meyvelerini değerlendirmek isteyenler, marmelat veya reçel tarifi deniyor. Bunlar arasında ise en çok şeftali reçeli tarifi merak ediliyor. Peki, şeftali reçeli nasıl yapılır?Kahvaltılarda, tartlarda ve pastalarda vazgeçilmez olan şeftalinin birçok çeşidi yapılıyor. Şeftali reçelinin püf noktası ise şeftalilerin şekerle dinlendirilmesidir. İşte tariflerinizi lezzetli hâle getiren şeftali reçeli tarifi ve malzemeleri...
ŞEFTALİ REÇELİ MALZEMELERİ
Şeftali reçeli malzemeleri arasında 1,5 kg taze şeftali, 1 kg toz şeker yer alıyor.
ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ
Şeftalilerin ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Küp küp doğrayın. Sonra derin bir tencereye alın ve üzerini toz şeker ile kaplayın. Tencerenin kapağını kapatın ve şeftalilerin suyunu salması için 12 saat boyunca şekerde dinlendirin. 12 saat geçtikten sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağı orta ateşe getirerek reçelin kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin. 40 dakika kaynayan reçeli ocaktan alabilirsiniz.