Biber salçası, hem kahvaltılarda hem de yemeklerde sevilerek tüketiliyor. Biber salçası tarifi yöreden yöreye değişse de herkesin amacı en lezzetli biber salçası yapmak. Biber salçası yapımının püf noktası ise biber salçasını güneşte kurutmak. İşte sofranızda yemeklerinizi eşsiz kılacak ev yapımı biber salçası yapımının aşamaları...
ADIM ADIM BİBER SALÇASI YAPIMI
Biberlerin saplarını temizleyin.
Saplarından ayrışan biberleri bol su ile yıkayın
Ardından bahçeniz varsa kazanda kaynatabilirsiniz bahçeniz yoksa büyük bir tencrede kaynatın.
Salça sıkımına hazır hâle gelen kaynamış biberleri soğutun.
Pürüzsüz kıvamda salça elde etmek için tel süzgeçten biberleri geçirin ve çıkan posa kısımlarını ayırın. Yahut bir mikser yardımıyla tüm biberleri ezin.
Çıkan biber salçasını güneş gören yere tepsiyle koyun. Güneşte 3 gün bekletilen salçanın içerisindeki su, güneş ışınlarıyla buhar oluyor. Böylece salça hem lezzetli hem de pürüzsüz oluyor. Biber salçanız hazır, şimdiden afiyet olsun.
EV YAPIMI BİBER SALÇASININ PÜF NOKTASI
Biberlerin güneşte beklemesi suyunu çekmesi açısından büyük bir öneme sahip. Bu nedenle suda kaynattıktan ve ezdikten sonra geniş bir tepsiye yaymanızda fayda var.
EV YAPIMI BİBER SALÇASI NASIL MUHAFAZA EDİLMELİ?
Suları çekilen salçayı kavanozlara doldurup kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirerek bir gece bekletin. Ertesi gün açıcınca bozulmaması için sıvıyağı üst kısma sürüp tekrar kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.