Adım adım Alinazik tarifi

Alinazik tarifi közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma olmak üzere üç aşamada hazırlanan bir yemek. ''Bugün ne pişirsem?'' diye düşünenlere işte adım adım Alinazik tarifi ve malzemeleri...

Alinazik tarifi hem tadı hem de görselliğiyle sofrada iştah kabartıyor. Peki, Alinazik yemeği nasıl yapılır? "Bugün ne pişirsem?" diyenler için Şef Rafet İnce'nin Alinazik tarifini bir araya getirdik.

Alinazik tarifi közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma olmak üzere üç aşamada hazırlanan bir yemek. Zor gibi görünse de aslında çok kolay bir yemek türü. Sadece patlıcanları közlemek vakit alıyor.

ALİNAZİK TARİFİ MALZEMELER

350 gram kuzu gerdan

1 adet kuru soğan

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yoğurtlu patlıcan için:

1 adet patlıcan

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

10 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

ALİNAZİK TARİFİ ETİN YAPILIŞI

Alinazik tarifi patlıcanların ve etin hazırlanması olmak üzere iki adımdan oluşur. Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz. Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.

YOĞURTLU PATLICAN YAPILIŞI

Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz. Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz. Alinazik akşam yemeğine hazır. Afiyet olsun...

Etli patlıcan yemeği tarifi

Kirkot çorbası tarifi