Adet dönemi kadınlara özgü zorlu bir süreç. Bu dönemi zorlaştıran şey ise başa çıkılmaz karın ağrıları ve etkileri. Peki adet dönemi ağrılarını hafifletecek önlemler neler? İşte yanıtı...
ADET AĞRILARINA: TARÇINLI SU
Tarçınlı su özellikle kadınlar için önemli yararlar taşır. Adet öncesi sendromuna iyi gelen tarçınlı su adet ağrılarının da azalmasını sağlar. Bunun yanı sıra tarçınlı su doğru ölçülerde tüketilmelidir. Fazla tüketilen tarçınlı su kabızlık sorununa neden olabilir. Özellikle cerrahi operasyon ve ya ameliyatlar öncesinde tarçınlı su içilmesi çok fazla önerilmez.
AĞRILARA İYİ GELEN BESİNLERİN LİSTESİ
Magnezyumun ilaç olarak takviyesi ya da daha da iyisi magnezyumdan zengin aşağıdaki gıdaları bolca tüketmek. Bunlar; badem, siyah fasülye, ıspanak, yoğurt, fıstık ezmesi.
Bol su içmek,
Somon vb Vitamin B6 ,D vitamini ve omega 3 asitten zengin balıklar tüketmek,
Koyu yeşil yapraklı sebzeler tüketmek (Hem demir hem kalsiyum deposudur),
Muz,ananas ve kivi tüketmek,
Kalsiyumdan zengin dereotu, yeşillik, süt ,peynir, yoğurt tüketmek,
Yulaf tüketmek, (lif ,çinko ve magnezyumdan zengin olduğu için),
Yumurta:B6 ,D ve E vitamininden zengin olduğu için,
Zencefil,
Bitter çikolata (yüzde 85 ve üzeri kakao içeren),
Zeytinyağı,
Çiğ kuruyemiş