Adanalıları yazın serinleten içecek! Hem tansiyonu dengeliyor hem sindirimi hızlandırıyor

Adana sıcağında şalgam içmek sadece kültürel bir gelenek değil. Bu içecek yazın Adanalıları serinletiyor ve tansiyonu dengeliyor. Soğuk ve acı şalgam, ağır yemeği dengelemeye yardımcı olurken aynı zamanda sindirimi hızlandırıyor. İşte Adanalıları yazın serinleten içecek…

KADİR TEKİN

Adanalıların yazın en çok içtiği içeceklerin başında şüphesiz şalgam gelir. Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan bu içecek, sıcak Adana ikliminde serinletici, iştah açıcı ve sindirimi destekleyici özellikleriyle biliniyor.

ADANALILARIN YAZ FAVORİSİ: ŞALGAM SUYU

Mor havuç, şalgam (turp), bulgur unu (ya da irmik) ve tuzla yapılan, fermantasyon yoluyla oluşan ekşi, baharatlı bir içecektir. Genellikle acı veya acı olmayan seçenekleri vardır.

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI

Serinletir ve ferahlatır

Yazın yüksek sıcaklıklarında doğal bir serinlik hissi verir.

Sindirim sistemini destekler

Fermantasyonla oluştuğu için doğal probiyotik içerir, bağırsakları çalıştırır.

İştah açar

Özellikle kebap öncesi içildiğinde mideyi hazırlar.

Antioksidan bakımından zengin

Mor havuç sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

Tansiyonu dengeleyebilir

Tuz oranı yüksek olduğu için dikkatli tüketilmeli, ama tansiyon düşüklüğü yaşayanlara iyi gelir.

Doğal bir enerji içeceği gibidir

Vücudu canlandırır, elektrolit dengesini destekler.

Saniyesinde beyne format atıyor, zekayı artırıyor! Nöronları koruyor, 1 tanesi yetiyor