Adana'da bal kabağı tatlısı böyle yapılıyor! Kabak çıtır çıtır olsun diye 1 gün kireçte bekletiliyor

Kabak tatlısı kışın favorisi. Adana'da da çok sevilen bal kabağı tatlısı imece usulü hazırlanıyor. 1 gece kireçte bekletilen kabaklar, kazanda 5 saat kaynatılıyor. İşte Adanalı kadınlardan kabak tatlısı tarifi...

IHA

Adana'da kabak tatlısı imece usulü hazırlanıyor. Kazan başında yoğun mesai yapan kadınlar, önce bal kabağını bir gece kireçte bekletiyor. Adana'nın Kozan ilçesinde kadınlar, bahçede imece usulü kazanlarda kabak tatlısı yaptı.

KABAK TATLISININ ÇITIR OLMASI İÇİN PÜF NOKTASI...

Bal kabaklarını bir gün önceden küçük küçük kesen kadınlar ardından çıtır olması için bir gün söndürülmüş kireçte bekletti. Kadınlar odun ateşinde kazanda kabakları yaklaşık 5 saat kaynattıktan sonra sofralara muhteşem bir tatlı sunuyor.

Kabak tatlısı yapan Ayşe Ayhan, "Lezzeti vazgeçilmez olsa da mesaisi zor bir tatlı. Biz yaklaşık 30 kilo kabağı bir gün önce imece usulü kestik dilimledik. Bir gün sönmüş kireçte beklettik.

Kireçte bekletmemizin nedeni çıtır kıvama ulaşması. Saatlerce odun ateşinde kaynıyor. Kış boyu yemeklerde, çayın yanında bölgemizde sık kullanılan bir lezzet" diye konuştu.