MasterChef Adana tarifi! Adana kebabının 5 püf noktası

MasterChef Adana kebabı tarifi araştırılıyor. Adana kebabı denilince akla Bedri Usta geliyor. Sizlere MasterChef'in önceki bölümlerinden Adana kebabının püf noktalarını bir araya getirdik. Somer Şef ve Bedri Usta, Adana kebabının püf noktasının yoğrulan harçta sinirlerin toplanması olduğunu belirtiyor.

MasterChef Adana kebabı tarifi merak ediliyor. Daha önceki programlardan Somer Şef'ten ve Bedri Usta'dan Adana kebabının püf noktalarını bir araya getirdik. İşte Adana kebabı tarifi ve Adana kebabının püf noktaları...

Adana kebabı tarifini denemek hem zahmetli hem keyifli. Birkaç aşamadan oluşan Adana kebabının yapılışını adım adım anlattık.

ADANA KEBABIN PÜF NOKTALARI

Kuyruk yağı ayrı koyulur

Kebap çok yoğrulmaz

Sinirler toplanır

Sade el kıyması olduğunda harç şişte çok tutmaz, içerisine biraz makine kıyması koyulmalıdır

Harcı iyi şekilde zırhtan geçirmek

ADANA KEBAP TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

300 gram kuzu kıyma

350 gram dana kıyma

1 diş sarımsak

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı acı biber salçası

Yarım demet maydanoz

Pul biber, karabiber

ADANA KEBABI TARİFİ

Adana kebabı tarifi için önce eti ve kuyruk yağını zırhtan geçirin. İkisini güzelce yoğurun ve bıçakla sinirlerini ayırın.

Ardından soğanları ve sarımsakları ufak ufak doğrayın. Suyunu süzerek derin bir kaba alın ve karıştırın. Kuzu kıymayı ve dana kıymayı karıştırarak soğan ve sarımsak karışımı ile harmanlayın. Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını karışıma yedirin.

Sıvıyağı ekleyin. Maydanozları ince ince doğrayın ve yoğurun. Harcı dolapta 2-3 saat dinlendirin.

Fırının ızgara telini yağlayın. 200 derecede fansız programda ısıtın. Bu sırada yassı şişlere eti yayarak dizin. Izgara telinin üzerine dizin. 20-25 dakika pişirin. Adana kebaplar sofraya hazır. Afiyet olsun...

ADANA KEBABIN YANINDA NE YENİR?

Pişmiş domates ve biber

Soğan salatası

Tablacı salatası