İnsan hayatı için en önemli ihtiyaç oksijenden sonra su olarak karşımıza çıkmaktadır. Gün içerisinde alışkanlık haline getirilen su tüketimi, yağ yakımını hızlandırırken tok kalmaya da yardımcı olmaktadır. Ayrıca ramazan ayında açlık hissini bastırma ihtiyacı duyanlar için bazı yiyecek önerileri de bulunmaktadır.
Sahurda yenilecek bazı besinler hem açlık hissini bastırmakta hem de sağlık açısından fayda sağlamaktadır. Söz konusu yiyeceklerden bazıları şu şekildedir;
Yumurtanın nasıl tüketildiği açlık hissini bastırması konusunda önem arz etmektedir. Nitekim yumurtanın içerisine çok fazla pul biber ve bol tuz gibi baharatlar eklenirse ya da bol yağlı yapılırsa susuzluk hissi oluşturabilir. Ayrıca yumurtanın açlık hissini bastıran besinler arasında yer alabilmesi için pastırma ve sucuk gibi yiyeceklerden ayrı tutulması gerekmekte.
Ramazan ayında tok hissetmek için yumurtanın haşlanmış, fırınlanmış ya da poşe yapılması önerilmektedir.
Tarçının tokluk hissi vermesinin yanı sıra vücudun şeker yeme ihtiyacını da karşıladığı bilinmektedir. Kan şekerini dengeleyerek düzenli kullanıldığında ağız kokusunun da önüne geçmektedir. Bu nedenle açlık hissini bastıran besinler arasında gözde konumdadır. Sahurda bol bol tarçın tüketmeyi alışkanlık haline getirebilirsiniz.
Sofraya hem renk hem de lezzet katmak için salatalık ve yeşillik tercih edilebilir. Salatalık susuzluk hissinin önüne geçmeyi sağlar. Ayrıca salatalıkla birlikte hazırlanacak yeşillikler gerekli vitamin ve mineralleri de almanıza yardımcı olur.
Sahurda yemek hazırlarken, açlık hissini bastıran besinler tercih ediliyorsa mutlaka eklemelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Nitekim salata hazırlanırken bol yağlı ve bol baharatlı bir şekilde hazırlanırsa, susuzluk hissine neden olabilir. Bu nedenle hazırlanan besinler daha sade bir şekilde yemeğe sunulmalıdır.