Acil durumlarda buzdolabında hazır olması gereken aperatif kahvaltılık! Taze olarak tutun...

Doğal afetlere karşı alınacak önlemlerden biri de buzdolabında aperatif kutuların olması lazım. Bu kutuların her gün taze olarak tutulması tek şart. Öte yandan afet sonrası kurtarma ekipleri gelene kadar ya da toplanma alanında güçten düşmemek için bu aperatif kahvaltılıklar olması gerekir. Aperatif kahvaltılık kutularda neler olmalı?

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Her an hepimizin hazır olması gereken durumlardan biri doğal afetlerdir. Aniden gelişen uyku da bile yakalanma ihtimali olan doğal afetlere karşı ev içinde hazırlıklı olunması gereken alanlar var. Bunlar arasında dolapta hazır besinlerin bulunması gerekir. Çünkü doğal afet sonrası panik ve korkunun sakinleşmesi için vücudun dirençli olması lazım.

Vücut dirayetini artıracak kahvaltılık aperatifler sayesinde bu durumu kolay hale getirebilirsiniz.

APERATİF KAHVALTILIK KUTULARDA NELER OLMALI?

Bir kutunun içinde küçük boyutta bal olması lazım. Bal en doğal şekerdir. Vücut ısısını dengede tutar. Bu yüzden doğal afetler sonrası tüketilerek vücudun sakinleşmesini sağlar.

En az 5 adet zeytin bulundurulmalı. Zeytin E vitamini sayesinde vücuttaki sinir sistemini güçlendirir.

Beyin korku panik anında tüm vitaminleri kullandığından peynir ve roka, maydanoz gibi besinler vücudun bu eksikliğini giderir.

Öte yandan uzun süre bozulma ihtimali olmayan pastırma tarzı vücudun direncini yüksek tutacak besinler olması lazım.

Bu kutuların içindeki malzemelerin çoğu kapalı kutularda satılmaktadır. Bu sizin doğal afetler sonrası yardımların gelene kadar dinç durmanızı sağlayacak.

Kuru kayısı, hurma, ceviz ve badem gibi besin değeri yüksek olan besinler hem uzun süre tokluk sağlar hem de vücudun bağışıklığını artırır.