Yulaf ezmesi tarifiyle kahvaltınızı veya ara öğününüzü güzelleştirebilirsiniz. Hem kilo vermeyi kolaylaştıran hem de cildi güzelleştiren yulaf protein içermesi nedeniyle uzun süre tok tutuyor. Bu nedenle diyet yapanlar tarafından çok tercih ediliyor.
Alem Dergisi'ne açıklamalarda bulunan Diyetisyen Zeynep Çapay, acıktırmayan kahvaltılık yulaf ezmesi tarifi anlattı.
YULAF EZMESİ TARİFİ MALZEMELER
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı toz tarçın
4 çorba kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı chia tohumu
1 tatlı kaşığı keten tohumu
3 tam ceviz ve yarım adet meyve
YULAF EZMESİNİN YAPILIŞI
Yulaf ezmesi tarifi günün en keyifli öğünü hâline gelebilir. 4 çorba kaşığı yoğurdu 1 çay kaşığı toz tarçın ile biraz çırpın. Üzerine 4 çorba kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı chia tohumu, 1 tatlı kaşığı keten tohumu, 3 tam ceviz ve yarım adet meyve doğrayın. Afiyetle tüketin.
YULAF EZMESİNİN FAYDALARI
Yulaf lif ve bitkisel protein kaynağıdır. Uzun süre tokluk sağlar. Fakat bazı kişiler "yulaf beni çabuk acıktırıyor" diye yulafı kahvaltıda tercih etmez. Oysa ki aşağıda vereceğim örnek şeklinde hazırlarsanız yulafın ne kadar tok tuttuğunu göreceksiniz.