Acıktırmayan susatmayan lezzet! Sahurda 10 dakikada börek nasıl yapılır?

Kahvaltı yerine geçen sahur vaktinde yapacağınız en pratik börek tarifini sizler için araştırdık. Bu börek tarifi sayesinde ertesi gün acıkmayacak ve susamayacaksınız. 10 dakikada yapacağınız bu börek acıktırmıyor ve susatmıyor. Peki sahurda 10 dakikada börek nasıl yapılır? işte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Kahvaltıların vazgeçilmezi olan börekleri sahur vaktine taşıyoruz. Ancak bu börek ne susatacak ne de acıktıracak. Sahurda 10 dakikada yapacağınız börekle sofralarınızı şenlendireceksiniz.

Uzmanlar sahurda tüketilen besinlerin oruç süresini etkilediklerini belirtiyor. Acıktırmayan susatmayan besinlerden uzak durmak konusunda açıklama yapan uzmanlardan sonra bu tarifi sizler için araştırdık. İçeriği yumuşacık olan pratik börek sayesinde damaklarınız bayram edecek.

SAHURDA 10 DAKİKADA BÖREK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

4 yufka yaprağı

250 gram peynir

1 şişe sade soda

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı süt

1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir kasenin içine yumurtayı kırın blendırla karıştırın.

Üzerine yarım çay bardağı süt ve zeytinyağını ekle.

Karışımda yumurta akı ve sarısı tam karıştıktan sonra sodayı ilave et.

Mutfak tezgahını temizleyip bir yaprak yufkayı ser.

Üzerine fırça yardımıyla karışımı sür arasına peyniri koy ve sar.

İkiye katlayıp bir fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serip koy.

Dört yufka yaprağını da aynı şekilde yap.

Karışımı böreklerin üzerine sür ve 200 derece ısıttığınız fırına koyun.

30 dakika sonra çıkarın.

Afiyet şifa olsun...

Peygamber Efendimiz (sav)'in en sevdiği tatlı! Kan şekeri dengeleyen Sahine nasıl yapılır?