Acıktıran pankek tarifi

Görüntüsüyle bile acıktıran pankek tarifiyle kahvaltınıza renk katın. Çocukların doymak bilmediği bu pankek tarifini bir kez yiyen bir daha istiyor. İşte herkesin iştahını açan o tarif…

AKSAM.COM/MOR PAPATYA

Kahvaltıda ne hazırlasam derdine son. Pratik tarifiyle 10 dakikada hazırlayabileceğiniz yumuşacık pankekler sofrada yerini almaya hazır. Aman dikkat! Bu pankek tarifini sakın az yapmayın, çünkü bu lezzetten az yemek mümkün değil. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu iştah açıcı pankek tarifi için işte gerekenler...

PANKEK TARİFİNİN 3 PÜF NOKTASI

Yumurta ve şekerin iyi çırpılmış olması: Yumurta ve şekeri iyice çırpmak en önemli adımlardan biri. Hem pankekleri daha lezzetli hale getirecektir hem de pankek hamurunun daha kıvamlı hale gelmesini sağlayacaktır.

Unun elenerek koyulması: Unu elemek pankeklerinizin daha kabarık olmasını sağlayacaktır.

Malzemelerin oda sıcaklığında olmaları: Malzemelerin oda sıcaklığında olmaları pankeklerin puf puf olmasını ve lezzetinin artmasını sağlayacaktır.

İŞTAH AÇAN PANKEK TARİFİ MALZEMELER

1 su bardağı süt

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı şeker

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pişirme aşamasında kullanmak için;

Sıvı yağ

PANKEK TARİFİ

Kahvaltılık pankekler için önce tüm malzemeleri karıştırın. Tavaya biraz sıvıyağ ekleyin.

Ardından istediğiniz büyüklüğe göre pankek hamurundan tavaya dökün. Üzeri göz göz olunca çevirerek pişirin. İştah açan pankekler hazır. Afiyet olsun.