Aç karnına günde bir diş sarımsağın faydasına inanamayacaksınız

Sarımsak her gün tüketildiğinde ağız kokusuna neden olabilir. Fakat sarımsağın faydalarını okuyunca kokusu umrunuzda olmayacak. Çünkü bu değerli besin akciğerlerden kalbe kadar vücutta antibiyotik görevi görüyor. Sarımsağı tüketmenin en faydalı yolu çiğ sarımsağı tüketmek. İşte faydalardan önerilere en çok merak edilen soruların cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sarımsak en değerli vitamin ve minerallerle yüklü bir besin. Peki, sarımsağın faydası ne? Aç karnına sarımsak faydalı mı?

Pişirirken sarımsağı fazla pişirmeyin veya kızartmayın. Aşırı pişirilirse acı ve hoş olmayan bir tat verir. Çiğ sarımsak, kan inceltici bir madde olan ve kolesterol seviyelerini düşüren Allisin içerir. Bu nedenle sarımsağı tüketmenin en iyi yolu aç karnına çiğ sarımsak yemektir.

AÇ KARNINA SARIMSAK TÜKETİLİR Mİ?

Sarımsak her gün tüketildiğinde ağız kokusuna, ağızda veya midede yanma hissine, mide yanmasına , gaza ve mide bulantısına neden olabilir. Faydalarıyla dolu olmasına rağmen çiğ sarımsak her gün tüketilmemelidir. Aç karnına sarımsak, farklı hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde oldukça etkilidir. Araştırmalar sarımsağın aç karnına yenildiğinde güçlü bir antibiyotik görevi gördüğünü göstermiştir.

SARIMSAĞIN FAYDALARI

Kilo kaybı için aç karnına birkaç sarımsak yemek faydalıdır. Sarımsak vücudunuzdaki kötü ve aşırı yağların yakılmasına yardımcı olan bileşenler içerir. Çok sayıda beslenme dergisindeki araştırmalar da sarımsağın genel olarak metabolizmanızı hızlandırabileceğini iddia ediyor.

Sarımsak, manganez, selenyum, C vitamini, B6 vitamini ve allisin dahil diğer antioksidanlar gibi vitamin ve minerallerle yüklüdür.

Sarımsak kan basıncını düzenler

Sarımsak bağışıklığı güçlendirir

Sarımsak kolesterolü düşürmeye yardımcı olur

Sarımsak kalp sağlığı için faydalıdır

Sarımsak akciğer kanseri riskini azaltır

Antibiyotiktir

Sarımsak kemik gücünü artırır

Sarımsak fiziksel ve zihinsel sağlık için mükemmel bir bileşendir. Çiğ ve aç karnına tüketildiğinde sarımsağın doğal olarak ruh halinizi iyileştirici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Bu yüzden depresyona iyi gelir.

Aç karnına çiğ sarımsağın hipertansiyon belirtileriyle mücadeleye yardımcı olduğu bilinmektedir. Doktorlar hipertansiyon riski taşıyan kişilere önlem olarak her gün aç karnına sarımsak yemeyi öneriyor.

Sarımsak karaciğer, mesane ve böbrek sağlığının iyileştirilmesinde büyük rol oynayan mineral ve vitaminlere de sahiptir.

Sarımsak solunum yollarının temizlenmesine yardımcı olur. Düzenli sarımsak tüketmek astım , bronşit, boğmaca ve tüberküloz gibi tehlikeli akciğer hastalıklarıyla savaşabilir.

AÇ KARNINA SARIMSAK NASIL TÜKETİLİR?

Sarımsakları ezin ve kahvaltıdan önce çiğ yiyin, rendeleyerek de tüketebilirsiniz.

Sarımsakları küçük küçük doğrayın, çay yapın ve kahvaltıda için.

Atıştırmalık olarak bütün sarımsak kabuklarını çiğ yiyin.

Sarımsakları tereyağında kızartın ve omletinize karıştırın.

Turşuya taze doğranmış sarımsak ekleyebilirsiniz.

DİKKAT!

Herhangi bir hastalığı olanlar ve hamile olanlar sarımsağı mutlaka doktora danışarak tüketmelidir.