90'lı yılların bebek ayakkabısı yeniden moda oldu! 2023 yılının trend ayakkabısı

En trend kült ayakkabı kategorisine giren ve Mary Jane olarak bilinen bebek ayakkabısı 2023 yılında ayyuka çıktı. Çoraplarla beraber tercih edilen bu bebek ayakkabılarını sizler için ilgi rafımıza ekledik. Bugünlerde herkesin ayağında olan bu parçalar için dolabınızda yer açın. İşte 90'lı yılların en trend ayakkabısı: Mary Jane

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Geçtiğimiz gün dünyaca ünlü markaların derlemesini yapan moda dergisi 2023 yılının en popüler ayakkabısı olan Mary Jane'nin bir akıma dönüştüğünün altını çizdi. Özellikle Hollywood yıldızlarında sıklıkla rastlanan Mary Jane, 90'lı yıllardaki oyuncak bebeklerin ayakkabılarından esinlenerek üretildi.

Kısa topuk rugan ve üst kısmında bandaj kullanılan ayakkabılar çoraplarla değerlendirilir. Her kombine uygun olarak tasarlanan bu ayakkabılar uzun süredir gündemden düşmüştü.

90'LI YILLARIN EN TREND AYAKKABISI: MARY JANE

Bir kaç üst kayış ve küt uçlarıyla Mary Jane'ler kolaj stilin temel taşıdır. Sıklıkla eteklerle tercih edilir. Öte yandan üzerine pötikareli kıyafetler oldukça şık yakışır. Stilist uzmanlar Mary Jane tarzının aslında 90'lardan önce 60'larda yaygın olduğunu ancak modada bir yer almadığını ifade etti.

En büyük çıkışı ise 90'larda olan Mary Jane'ler günümüzde babetler yerine kullanır. Topukları sayesinde kısa boyluların da radarındadır.

Jeanların altına yakışan bu ayakkabı tarzının en uç noktası ise hem sokak modasında hem de şık davetlerde tercih etmesidir.

İlham alınan bir tarz olan Mary Jane, Vintage tarzına daha yakın duruyor. Bu yüzden Vintage parçalarıyla eski moda anlayışının unutulmaz şıklığını sınar.

Beckham ailesinin modaya etkileri! Nicola Peltz Beckham'ın stil tarzı nefes kesiyor

Sokaklarda Paris havası! Emily İn Paris'in Lily Collins'inin efsane tarzı 2023 modasında