90'ların modası oversize tekrar gündemde! Salaş stiliniz göz kamaştırsın

Oversize pantalon, gömlek ve kıyafetler şimdi çok moda. Sonbaharın gelmesiyle oversize yani büyük beden sweetlere sıkça rastlayacağız. Peki oversize moda önerilerinde hangi kıyafetler var? İşte yanıtı...

Oversize parçalarla kombin yapmak beceri istiyor. Tüm fazlalıklarınızı kaybedebileceğiniz oversize modasından örnekleri sizler için sunduk. İşte detaylar...

Modanın geriye dönüşü akıllaır kurcalasa da önünde kimse duramıyor. Kare çizgiler, oversize üstler, trençler, ispanyollar... Peki oversize giyim nasıl kombinlenir?

Kadınlarda Oversize Giyim

Oversize giyimi tarz olarak gören birçok kadın pantolon, ceket, t-shirt, mont ve hatta takı seçimlerinde bile salaş giyimden yana kullanıyor. Oversize parçalar erkek kıyafetlerini andıran görüntüsü ve kesimiyle, beden ölçünüzden aşağı yukarı 2-3 beden daha büyük yapısıyla sıra dışı bir tarzdır. Bu tarzı benimseyen her kadın salaş giyimin rahatlığına ve şıklığına kendini alıştırmıştır. Beden ölçülerini önemsemeyen ve stiliyle vücudunu özgürleştiren her kadına, Gotham'ın sunduğu oversize t-shirtlerinyakıştığını bilmenizi isteriz.

Oversize kıyafetlerin avantajları arasında, rahatlığı ön plana çıkartarak sizi tek tip tarza sahip olan kadınlardan sıyrılarak farkınızı ortaya koymanıza yardımcı oluyor. Bir giyimden fazlası olan bu parçalarla hem tarz hem de farklı bir bakış açısı kazanarak, moda akımında farklı bir noktaya ulaşacaksınız.

Oversize Parçalarla Kombin Nasıl Yapılır?

Moda akımında yükselişe geçen oversize kıyafetlerle şık bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Oversize üst parçaları kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri, alt giyim parçasını dar kalıp seçmektir. Tayt, slim fit jean ve kalem etekler bu bağlamda uygun bir tercih olacaktır. Bacağı saran uzun çizmelerle veya postallarla tamamlayacağınız bu kombinle sofistike bir tarzı rahatlıkla yakalayabilirsiniz.

Hangi beden ölçüsüne sahip olduğunuz önemli değildir. Fiziki yapınızın ne olduğuna bakılmaksızın oversize modası dikkat edilmesi gereken ikinci kural, içine giyilen parçayı dar kalıpta seçmektir. Oversize bir hırka veya kaban seçiminizi bedeni saran bluz, gömlek, sweatshirt, kazak ve t-shirtler ile kombin yaparak uygun bir görünüm elde edebilirsiniz. Ayrıca kombin oluştururken kumaş seçimide oldukça önemlidir. Oversize giyimde yumuşak dokuda kumaş türleri seçerek içinde kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlar. Kalın dokudaki kumaş parçaları stilinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Oversize parçalarla doğru kombinler oluşturarak, her bedende şık görünebiliriz. Doğru parçaları bir araya getirerek şık bir kombin elde etmek için Gotham'da sunulan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Erkek Oversize Giyim

Geçtiğimiz yıllarda karşımıza çıkan oversize giyim modası bu sezonda trenler arasında yerini almıştır. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan oversize giyim çoğu kişi için vazgeçilmez parçalardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Erkek oversizegiyimde kombinlemesi oldukça rahat olan bu parçaları, hangi beden ölçüsüne sahip olduğunu bakılmaksızın rahatlıkla giyebilme imkânı sunuyor. Aslında geçmiş tarihlere baktığımızda 90'lı yılların ünlü hippilerin giyim tarzında bu parçalara oldukça aşina olduğumuzu söyleyebilirim. Günümüzdeki moda akımında eskilere dönüş olduğunu görüyoruz ve bu parçalarla kendimizi daha rahat hissedebiliyoruz.

Erkek oversize kıyafetlerde temel prensibi "kendini rahat hisset", "kalıplardan kurtul" "sınırlarının dışına çık" gibi kelimeler üzerine kurulu olduğunu belirtmem gerekir. Özellikle bu kavramlar günümüz modası anlayışına uygun kavramlardır.