9 adımda saksıya maydanoz ekmenin püf noktaları

Baharın gelmesiyle birlikte havalar ısınırken bitkiler de canlanıyor. Yeni sebze ve meyvelerin mevsimi de geliyor. Balkonda yetiştirilebilecek meyve ve sebzelerin tohum ekme zamanı iken, saksıda maydanoz yetiştirmenin püf noktalarını sizler için derledik. İşte detaylar…

HİLAL ÇAKIR

Doğal yaşamın ve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biri olan maydanoz, artık sadece manavlarda değil, apartman balkonlarında, pencere kenarlarında ve saksılarda da boy gösteriyor. Ancak bu yeşilliği düzgün bir şekilde yetiştirmek, bolca emek istiyor. Peki, saksıda maydanoz nasıl yetiştirilir? Püf noktaları nelerdir?

SAKSIYA MAYDANOZ NASIL EKİLİR?

Tohumları gece boyunca suda bekletin.

Saksıya toprağı koyun.

Tohumları serpiştirin.

Üzerine hafifçe toprak serpin ve bastırın.

Spreyle nemlendirin veya hafifçe sulama yapın.

Saksıyı aydınlık ama direkt kavurucu güneş almayan bir yere koyun.

Toprak kurudukça sulamaya devam edin.

15-25 gün içinde filizlenmeye başlayacaktır.

Yaklaşık 6-8 hafta sonra yapraklarını toplamaya başlayabilirsiniz.

MAYDANOZ EKMENİN PÜF NOKTALARI

Güneş ve Yer Seçimi

Günde 4-5 saat güneş alan ama aşırı kavrulmayan bir yer iyi olacaktır. Balkon, pencere önü, teras olabilir.

Sulama Düzeni

Toprağı hep hafif nemli tutun ama çamur gibi ıslak olmasın. Özellikle çimlenme döneminde düzenli sulama yapmak çok önemli.