9 adımda evde arpacık tedavisi

Arpacık göz üzerinde şişlik ve kızarıklığa neden olan bir enfeksiyon hastalığıdır. Arpacık, genellikle göz ve göz çevresinde ortaya çıkar. Peki, arpacık nedir? Evde arpacık tedavisi nasıl yapılır? İşte 9 adımda arpacıktan kurtulmanın yolları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Arpacık enfeksiyon hastalığı olduğu için kızarık bölgeye el ile temas iltihabı yayabilir. Arpacığın olduğu bölge kızarık ve ağrılı olabilir. Peki, arpacık nedir? Evde arpacık tedavisi nasıl yapılır? İşte 9 adımda arpacıktan kurtulmanın yolları...

9 ADIMDA EVDE ARPACIK TEDAVİSİ

1-Arpacık gözün mikroplanması nedeniyle olur, kızarıklık, hafif acı, ağrı ve rahatsızlık verir. Gözde arpacık ortalama 1 hafta içinde geçer. Elinizi kesinlikle arpacıktan uzak tutun ve arpacığı sıkmaya çalışmayan. Elinizi değdirmek sadece iltihabın artmasına ve yayılmasına yardımcı olur.

2-Göz makyajı yapmayın ve arpacığa herhangi bir kozmetik ürün sürmeyin. Losyon ve kremler iltihabın yayılmasına neden olabilir.

3-Lens kullanıyorsanız arpacık geçene kadar ara verin. Kontak lensler arpacığın yayılmasına yol açabilir.

4-Bir miktar patatesi rendeleyerek ince ve temiz bir beze sarın ve arpacık üzerine koyun. Patates kabarıklığı alarak arpacığın iyileşme süresini hızlandırır. Bunun gün içinde (yeni ve temiz bir bezle) 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.

5-Kekik yağı arpacık için kullanılan diğer bir doğal üründür. Bir parça pamuğa 2-3 damla kekik yağı damlatarak arpacığa sürün. Antiseptik etkisi bulunan kekik yağı arpacığın iyileşme süresinin kısaltılmasına yardımcı olur.

6-Arpacığın neden olduğu şişliği azaltmak için papatya çayı kullanabilirsiniz. Papatya çayını normal olarak demledikten sonra ılımasını bekleyip süzün. Daha sonra bir parça pamuk yardımıyla arpacığa sürün. Bunun her gün 3-4 kez tekrarlayın.

7-Doğal bir antibiyotik olan sarımsak diğer enfeksiyonlar gibi arpacığın da iyileşme süresini kısaltır. Sarımsakla ilgili sorunsa günde 10-12 adet sarımsak yemenin ter ve ağız kokusunu arttırmasıdır.

8-Anti bakteriyel bitkilerden biri olan ekinezya arpacığa iyi gelir. Ekinezya çayını papatya çayında olduğu gibi pamukla arpacık üzerine sürerek kullanabilirsiniz.

9-Arpacık geçene kadar beslenmenize dikkat edin. Enfeksiyonlara karşı vücudu güçlendirdiği bilinen A ve E vitaminleri bakımından zengin meyve ve sebzeleri daha sık tüketmeye çalışın.