81 yaşındaki Canan Karatay uzun yaşamın şifresini verdi! 100 yaşını geçenlerin ortak bir noktası var

Canan Karatay, birçok röportajında uzun yaşamın aslında biraz da doğal beslenmeyle mümkün olduğunu vurguluyor. 100 yaşını geçenler üzerine bir araştırma yapıldığını ve hepsinde bir ortak nokta tespit edildiğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, uzun yaşamın şifresini verdi. İşte Karatay'ın vücudu demir gibi yapan sırları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Birçok bilim insanı uzun yaşamla ilgili araştırmalara devam ederken Canan Karatay da uzun yaşamın doğal beslenmeye ve şekerden uzak durmaya bağlı olduğunu belirtiyor.

Karatay Sözü YouTube kanalında uzun yaşamın şifresini veren Prof.Dr. Canan Karatay, hastalanmadan yaşamanın püf noktalarını anlattı.

81 YAŞINDAKİ KARATAY'IN SAĞLIK SIRRI

81 yaşında olduğunu belirten Canan Karatay, 100 yaşını geçenlerle ilgili yapılan bir araştırmayı şöyle anlatıyor:

"Çok önemli bir araştırma var. 100 yaşında olan tüm kişileri inceliyorlar. Bunların arasında alkol içen de sigara içen de var. Fakat hepsinin bir ortak noktası var. İnsülin hormonu 5. Şeker en tatlı zehirdir. Hiç doktora gitmedim, hiç hastalanmadım diyenler var. Ve aklı yerinde en önemlisi hani Alzheimer, Parkinson gibi veya işte Demans gibi böyle hayat kalitesini düşüren hastalıklardan da uzak yaşayanlar var. Bunların genelde ortak noktalarına bakıldığında beslenme ve yaşam biçimleri olduğunu görüyoruz."

BALKANLAR VE KAFKASLAR UZUN YAŞIYOR. ÇÜNKÜ...

Balkanları ve Kafkasları örnek gösteren Canan Karatay, oradaki insanların uzun ömürlü olduğunu belirterek şunları ekliyor:

"Balkanlara ve Kafkaslara da incelediğimiz zaman orada da uzun ömürlüler. Hastalık olmuyor, biliyorsunuz. Hastalıklar olmuyor, uzun ömürlü yaşıyor. Bunu da Menkinçov, Rus bilim adamı inceliyor. Burada niye uzun ömürlü bunlar diye, ne yedikleri araştırılıyor. Yani ev yoğurdu yedikleri ortaya çıkıyor. O zaman tabii kimyasal yoğurtlar yok. Onlar hakikaten o yoğurdu alıyor Paris'e Enstitüye götürüyor. Orada inceliyorlar ki içlerinde canlı bakteriler var. Probiyotik. Ve orada da probiyotik ortaya çıkıyor.

Onun için uzun yaşama hakikaten tabii stresten de uzak kalmak mümkün olduğu kadar. O zaman şimdiki gibi bu kadar stres bu kadar kalabalık yok.

Doğayla daha iç içe insanlar. Doğa çok önemli. Doğa çok çok önemli. Hayvanlarla, bitkilerle, denizle, güneşle çok çok içeler o zaman. Öyle arabaya binip saatlerce köprü üstünde beklemiyorlar ve uzaktan kumandayla her bir şey yapmıyorlar veya şimdi efendim akıllı telefonlarla mesaj geldi mi? Beğenildin mi? Beğenilmedin mi? Kaç kere tıklandın? Demiyorlar. Öyle bir şey yok.

Ev sirkelerini yapıyorlar. Ev turşularını yapıyorlar. Turşu sularını içiyorlar. İşte hayvanlara hayvanları doğal besleniyor. Hiçbirine yapay gıda yapay yem verilmiyor.

Rahmetli anneannemle çok fazla mutfak mesaim olmuştu. 84 yaşında rahmetli oldu anneannem. O son senesine kadar yani baklavasını da açardı, yemeğini de yapardı. Benim onda gözlemlediğim ve bu uzun yaşayanların da hep anlattığı bir şey var ki tereyağını çok bol kullanırdı."

Kardeş kıskançlığının sebebi ebeveynlerin o hatası olabilir! Uzmanı açıkladı!

Bağırsakları çalıştıran besinler! Kahvaltıda tüketenlerin sindirimi harekete geçiyor