8 Mart'a özel iftar menüsü: Alinazik tarifi! Şef Rafet İnce'nin özel tarifi

İftar menüsüne kıymalı ana yemek arayanlar Alinazik tarifini araştırıyor. Patlıcanla yapılan bu yemek tadına doyum olmayan bir yemek. 8 Mart'ta iftar menüsüne ana yemek arayanlar için işte Şef Rafet İnce'den adım adım Alinazik tarifi ve malzemeleri…

KADİR TEKİN

Alinazik tarifi 8 Mart iftar menüsü için merak ediliyor. Közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma ile yapılan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak sunulan Alinazik tarifini Şef Rafet İnce'nin tarifiyle yazdık. İşte adım adım nefis kıymalı Alinazik tarifi ve malzemeleri...

ALİNAZİK MALZEMELER

350 gram kuzu gerdan

1 adet kuru soğan

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yoğurtlu patlıcan için:

1 adet patlıcan

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

10 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

ALİNAZİK TARİFİ

Alinazik tarifi hem misafirleriniz hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz güzel bir ana yemek. İşte ilk kez deneyenlerin bile koy şekilde yapabileceği 2 adımda Ali nazik tarifi...

1. ETİN YAPILIŞI

Alinazik tarifi patlıcanların ve etin hazırlanması olmak üzere iki adımdan oluşur. Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz. Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.

2. YOĞURTLU PATLICAN YAPILIŞI

Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz. Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...

İftar menüsüne farklı çorba: Badem çorbası tarifi! Mideyi yormuyor ve doyurucu