KADİR TEKİN
Alinazik tarifi 8 Mart iftar menüsü için merak ediliyor. Közlenmiş patlıcan, sarımsaklı yoğurt ve kıyma ile yapılan bir yemek türüdür. Ana yemek olarak sunulan Alinazik tarifini Şef Rafet İnce'nin tarifiyle yazdık. İşte adım adım nefis kıymalı Alinazik tarifi ve malzemeleri...
ALİNAZİK MALZEMELER
350 gram kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
50 gram tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yoğurtlu patlıcan için:
1 adet patlıcan
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
10 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
ALİNAZİK TARİFİ
Alinazik tarifi hem misafirleriniz hem de aileniz için hazırlayabileceğiniz güzel bir ana yemek. İşte ilk kez deneyenlerin bile koy şekilde yapabileceği 2 adımda Ali nazik tarifi...
1. ETİN YAPILIŞI
Alinazik tarifi patlıcanların ve etin hazırlanması olmak üzere iki adımdan oluşur. Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz. Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.
2. YOĞURTLU PATLICAN YAPILIŞI
Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz. Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...