8 adımda yaza özel cilt bakımı! Neme doyacaksınız

Yaz mevsimine özgü cilt bakımları araştırılıyor. Güneş ışını cildin kuru ve nemsiz olmasına neden olabiliyor. İşte sadece 8 adımda neme doyacağınız cilt bakım rutini...

Cilt bakımında en önemli şey cildin nemli olmasıdır. Su içmek cildinize yapacağınız en büyük iyiliktir. İşte 8 adımda güzellik sırrı...

8 ADIMDA CİLT BAKIMI

Günlük 2-2,5 litre su tüketimi kuralını unutmamalıyız. Hatta yazın sıcakların etkisi ile daha fazla terlediğimiz için bu dengeyi korumak oldukça önemli.

Güneş kremini doğru kullanmalı. Gün içinde bir kere uygulanan güneş kremi sizi sadece iki saat koruyabiliyor. Güneşin aktif saatlerinde dışarıda olunacaksa güneş kremi düzenli aralıklar ile tekrar edilmeli.

Yaz bakımlarını ihmal etmeyin. Profesyonel cilt bakım rutinimize devam etmeliyiz fakat ev bakım ürünleri konusunda biraz daha dikkatli olmalıyız. Terin, güneşin etkisi ile tahriş olma potansiyeli olan cildimizin hem ihtiyaçlarını karşılamalı hem de bunu yaparken cildimizin bariyerini koruyarak hareket etmeliyiz. Bunun için cildinizi bilen bir dermatologdan fikir almanız oldukça sağlıklı olur.

Evde cilt bakım rutininiz yıkama, nemlendirme ve güneş kremi şeklinde olmalı. Gündüzleri çok yoğun kullanılan nemlendiriciler, terin de etkisi ile cildinizin kusmasına neden olabiliyor.

Cildinizin ihtiyaçlarına göre hafif krem/serum ve güneş kremi kombinasyonu çoğunlukla yeterli oluyor.

Cildinize uygulanacak nem aşıları hyalüronik asit içerdiği için cildinizin su tutma kapasitesini arttırıyor, cilt bariyerinizi onarıyor ve destekliyor. Böylece cildiniz hem nemlenmiş oluyor hem daha canlı görünüyor. Çok kuru ciltlerde ağızdan da hyalüronik asit desteği alınabilir.

Ve tabii ki beslenme ve spor her zaman olduğu gibi yazın da çok önemli. Yeşil yapraklı taze meyve ve sebzeler, cildinizin antioksidan desteğini sağlayacak, cildinizin daha canlı görünmesine destek oluyor.

Spor ise cildinize giden kan akımını ve vitaminleri arttırıyor, cildinizin daha taze ve sağlıklı görünmesi sağlanıyor.