7 dakikada mutfakta harikalar yaratın! Mısır ekmeği tarifi, üzeri kızarana dek pişirin

Mısır ekmeği çok sevilen yöresel bir tarif. Mısır ekmeği Karadeniz mutfağında sıklıkla tercih ediliyor. Peki en pratik mısır ekmeği nasıl yapılır?

Klasik mısır ekmeği tariflerinize zamanınızın çoğunu harcamanız gerek yok. 7 dakikada hazır olan bu tarif 2 porsiyon olarak ayarlanmış ve kısa sürede hazır olan alternatif bir tarif olarak dikkat çekiyor. İşte hızlı ve lezzetli mısır ekmeği tarifi...

MISIR EKMEĞİ MALZEMELERİ

2 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı mısır unu

1 yemek kaşığı susam

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı şeker

2 tutam karbonat

MISIR EKMEĞİ TARİFİ

Fırınınızı 180 dereceye alarak ısıtın.

Uygun bir kasenin içine yumurta, tuz ve şekeri ekleyerek iyice karıştırın.

Yumurtalar formunu kaybettiğinde içerisine sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Peşinden içerisine mısır unu ile karbonatı ekleyerek tüm malzemeler bütünleşene kadar iyice çırpın.

Elde ettiğiniz hamuru 10 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde iki minik fırın kabına eşitçe bölüştürün ve 1 yemek kaşığı susamı üzerine serpin.

Kaplarınızı fırını verdikten sonra 40 dakika pişmeye bırakın.

Ekmeğiniz iyice kabardığında ve üzeri kızardığında piştiğini göreceksiniz.

İşte 7 dakikalık mısır ekmeği tarifiniz hazır.

Fırından çıkarınca biraz bekleterek, ilk sıcaklığı geçtiğinde dilimleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...