7 bin yıllık doğal ilacı Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı! Bağırsak parazitinden çaydanlık kirecine...

Prof. Dr. Canan Karatay ev yapımı doğal sirkenin faydalarını anlata anlata bitiremiyor. Sirke iç organları temizlediği gibi ev eşyalarını da parlatıyor. İşte detaylar...

Tıp dünyasının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıkla ilgili verdiği değerli bilgilerle sık sık gündeme geliyor. Son açıklamalarında, evlerimizde bulunan mucizevi ürünlerden biri olan sirkenin 7 bin senelik doğal ilaç olduğunu vurguladı. Karatay'ın ev sirkesi hakkındaki önerileri ve kullanım alanları merak konusu oldu.

EVDE YAPILAN SİRKE: DOĞAL VE ETKİLİ TEMİZLİK ARACI

Prof. Dr. Canan Karatay, sirkenin kullanımıyla ilgili önemli ipuçları verdi. Evde yapılan sirkenin, marketlerde satılanlar kadar etkili olduğunu belirten Karatay, özellikle ev temizliğinde bu doğal ürünün kullanılmasını tavsiye etti. Sirkenin yüzeyleri temizlerken aynı zamanda toksinleri ve bakterileri de yok ettiğini ifade etti.

TEMİZLİKTE SİRKENİN ROLÜ

Karatay, temizlikte sirkenin etkilerini şu şekilde anlattı: "Yerler düz sirkeyle siliniyor fakat her gün değil. Misafirlerin ayakkabılarıyla girdiği zaman siliniyor. Halılar içeride varsa, sirkeyle silinerek pırıl pırıl yapılıyor. Çamaşır makinesine İngiliz karbonatı girerken, bulaşık makinesinde de sirke kullanılırsa sonuç mükemmel oluyor. Sirke, deterjanların ve dezenfektanların ana maddesi olan İngiliz karbonatının etkisini artırıyor."

7 BİN SENELİK DOĞAL İLAÇ: EV SİRKESİ

Karatay'ın vurguladığı en önemli noktalardan biri, ev sirkesinin doğal sağlık kaynağı olduğuydu. Karatay, şunları söyledi: "Ev sirkesi, virüsleri, bakterileri, mikropları, parazitleri, toksinleri ve kireci öldürür. Çaydanlıklarda oluşan kireç için sirke kullanabiliriz. Ayrıca sabahları içilebilir ve salatalara da eklenebilir."