7 adımda kolay güllaç tatlısı tarifi Güllaç tatlısının yapılışı ve malzemeleri

Güllaç tarifi nasıl yapılır? sorusunun cevabı merak ediliyor. Ramazanın olmazsa olmaz tatlıları arasında yer alan güllaç hem hafif hem de lezzetli bir tatlıdır. Malzemeleri arasında güllaç, süt, ceviz, fındık ve nar bulunan güllaç tatlısının yapılışını sizler için hazırladık. İşte 7 adımda kolay güllaç tatlısı tarifi…

Ramazanın klasik tatlısı denilince akla ilk "Güllaç tarifi" geliyor. Lezzetiyle gönüllerin sultanı güllaç tatlısının tarifini sizler için hazırladık. Malzemeleri arasında güllaç, süt, ceviz, fındık ve narın bulunduğu pratik güllaç tatlısının yapılışı oldukça basit. Üstelik bu lezzetli tatlı yağsız sütle yapılırsa kilo almayı da önlüyor. İşte 7 adımda kolay güllaç tarifi...

KİLO ALDIRMAYAN GÜLLAÇ TARİFİ MALZEMELER

120 gram güllaç

750 gram yağsız süt

4 çorba kaşığı bal

1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi

1 su bardağı iri kıyılmış fındık

Nar

KİLO ALDIRMAYAN GÜLLAÇ TATLISI YAPILIŞI

1.Öncelikle tencereye sütü ve balı alıp karıştırın, böylece balın erimesini sağlayın.

2.Balın iyice erimesi ve sütün ılık olması gerekiyor.

3.Güllaç yapraklarını ikiye bölün ve ballı sütü her kata yavaşça döküp üst üste koyun.

4.Daha sonra üzerine ceviz ve fındık karışımının yarısını serpin.

5.Kalan güllaç yapraklarıyla da aynı işlemi uygulayın.

6.Kalan sütü de son güllaç yaprağının üzerine dökün ve ceviz ve fındık karışımından kalanları serpin.

7.Nar taneleriyle ya da arzu ettiğimiz meyveler ile süsleyin.

Afiyet olsun.