60 saniyede hazır menemen tarifi! Göz açıp kapanana kadar sofrada

Menemen Türk kahvaltılarının çok sevilen bir tarifi. Domates ve biberlerin taze olması menemenin daha da lezzetlenmesini sağlar. Peki şipşak hazır menemen nasıl yapılır?

2 dakikada hazır olan menemen nasıl yapılır? Menemen içerisine katılacak domatesler mutlaka rendelenmeli. Peki kokusuyla akılları baştan alan menemen nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Sağlıklı menemen tarifini servis ederken maydanoz ekleyebilirsiniz. Peki pratik ve lezzetli menemen nasıl yapılır?

MENEMEN TARİFİ

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 su bardağı domates rendesi

1 adet yeşil sivri biber

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tereyağı(soğuk)

1 tutam tuz

1 tutam maydanoz

Menemen sevmeyen yok diye tahmin ediyor ve evde, kısa sürede nefis bir menemen hazırlamak isteyenler için çok pratik bir tarif veriyoruz şimdi. Bu tarif, her tarif defterinde yerini almalı.

Nasıl Yapılır?

Bir tavada zeytinyağı ilavesiyle domates rendesini pişirmeye başlayın.

Pişirirken tavanın kapağını kapatın ve yüksek ateş kullanın.

Halka halka doğradığınız biberleri de tavaya ekleyin.

Yumurtaları da tavaya kırıp spatulayla hızlı hızlı karıştırın.

Yumurta beyazları hafif koyulaşınca tuz ve tereyağını da ilave edip menemeni ocaktan alın.

Tereyağı eriyene dek karıştırmaya devam edin.

Ardından menemeni tabağa aktarıp maydanoz serpiştirerek servis edin.

Ellerinize sağlık.