6 konuda çiftler sürekli tartışıyor! Araştırmalara göre en sık ayrılık nedenleri

İlişkiler içerisinde çiftler zaman zaman tartışabilir. Yapılan araştırmalar bu tartışmaların genel geçer sebeplere dayandığını ortaya koyuyor. Peki çiftler neden tartışır?

En sık tartışma nedenlerini uzmanlar sıraladı. Peki ilişkilerde ayrılıklar neden olur? İşte detaylar...

Bu 'arkadaş'ınla fazla zaman geçiriyorsun

Kıskançlık en büyük ilişki katillerinden biridir. Ara sıra herkes biraz kıskançlık yapabilir, bu ilişkiye ve beraber olduğunuz insana tutku ile bağlı olduğunuzu gösterir. Ama alışkanlık ya da takıntı haline gelirse, tehlikeli hal alır. Örneğin arkadaşlarıyla çıktığında onu sürekli arıyor ya da mesaj atıyorsanız, kendinize bir dur demeli ve bunun altındaki sebepler ile yüzleşmelisiniz. Küçük adımlarla da başlasanız, sevdiğiniz insanın da bu rahatsız edici tutumdan kurtulmak için çaba harcadığınıza şahit olması gereklidir. Hayatınıza objektif bir gözle bakarak öz-değerleriniz üzerinde çalışın; kendinize güveninizi artıracak fiziksel bir aktiviteye başlayabilir ya da bir terapist ile konuşmak ve destek almak isteyebilirsiniz

Paramızı çarçur edip duruyorsun

Sıklıkla gündeme gelen mali sıkıntılar, kavgalara sebep olabilir. Herkes iyi şartlarda yaşamak ister ama gelir gider dengesini sağlamak kaçınılmazdır. Kredi ödemeleri, kira, faturalar, mutfak alışverişi gibi zorunlu harcamalardan sonra kalan para ile 'lüks' sayılan ihtiyaçlarınıza yönelmeniz daha doğru olacaktır. Sevgilinizle aynı sayfada olduğunuza emin olun, birliktelik yaşarken daha sorumlu davranmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Alışveriş kolikler kendilerine çeki düzen vermek ve ortak bütçe dengesi korunmak zorundadır.

Senin hizmetçin yok!

Ev işleri, temizliği ve düzene kadınlar genellikle erkeklerden daha düşkündür. Her yeri temiz ve toplu tutmaya çalışan taraf, sevgilisinin kendi tabağını yıkamak ya da ara sıra yatağı toplamaktan bile kaçındığını görünce üzülebilir, hatta sinirlenebilir. Böyle bir durumda yapmanız gereken ilk şey öfkenizi kontrol etmek olmalı. İkiniz de düzenli insanlar olmayabilirsiniz, dolayısı ile bu tür aksamalar onu sizin kadar rahatsız etmeyecektir, onun için normal olan da budur. Konuşun, sizin için önemini dile getirin ve yardımcı olmasını isteyin ama sakın öfkeden gözünüz dönmüş bir şekilde karşısına dikilip bağırmayın, alabileceğiniz cevaplar sizi daha çok yıpratabilir.

Neden hiç benim yapmak istediklerimi yapmıyoruz?

Herkes çalışıyor, herkesin sorumlulukları var ve kendilerine ayırdığı zaman sınırlı. Birlikteliklerde çiftlerden biri dominantsa ortak boş vakitlerde yapılacak aktiviteler genelde onun tercihleri etrafında şekillenebiliyor ve dolayısı ile diğer taraf kendi istediklerini yapamamış oluyor. Agresifleşip bu konuda şikayet edeceğinize, arada sırada sizin isteklerinizin gündeme gelmesini istediğinizi ve hatta ayrı ayrı da vakit geçirebileceğinizi konuşmalısınız. Çift olmak sürekli birlikte ve aynı şeyleri yapıyor olmak demek değildir.

Yine o aptal diziyi izlemek istemiyorum

İki tarafın da beğenerek izleyeceği televizyon programları bulmak biraz zor olabilir ama bu konudaki rahatsızlık başka sözlerle ifade edilmelidir. Sevgilinizin sevdiği programı aşağılamak yerine, bu kez de sizin hoşunuza giden bir şeyler izlemeyi önerebilirsiniz. Her konuda olduğu gibi bu konuda da karşılıklı ödünler verebilmeli ve adil olmalısınız.

Her şeyle tek başıma uğraşıyorum!

Taraflardan birinin iş hayatı daha yoğun olabilir. Uzun mesai saatleri, toplantılar, hafta sonuna sarkan iş, hatta eve getirilen işler.. Bu da diğer tarafın çocuklar ve/veya ev hayvanı ile tek başına ilgilenmek zorunda kalması demek oluyor. Ama sevgiliniz başa çıkmaya çalıştığı bu yoğunluk yüzünden yeterince yorgun ve sinirli iken bir de sizin şikayetlerinizi dinlemek istemeyebilir. Öncelikle sakin olun ve size ve ortak sorumluluklarınıza daha çok nasıl vakit ayırabileceğini karşılıklı konuşun.