6 aylık bebeklerin iştahını açan tarif! Yedikçe yemek isteyecekler

6 ay sonrası ek gıda almaya başlayan bebeklerin hem iştahlarını açacak hem de bağırsaklarını çalıştıracak enfes mama tarifini sizler için derledik. 6 aylık bebek maması içeriğinde en zengin besinleri barındırır. Peki bebekler için iştah açıcı mama nasıl yapılır? Yanıtı haberin detayında...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bebekler için 6 ay sonrası oldukça önemlidir. Ek gıdaya geçilen bu dönemde bebeklere verilen mamaların hem iştah açması hem de bağırsakları çalıştırması lazım. Bebekler için hazırlanan bu ek gıda mamasında en sağlıklı besinler yer alıyor.

Sizler için özel olarak hazırladığımız bebek maması tarifinde dikkat edilmesi gereken detay içeriğindeki şeker miktarıdır. Bebeklerde fazla şeker gelişime engel olur. Bu yüzden bebek maması hazırlarken sürekli tahin, pekmez ya da bal kullanın.

Emziren anneler sahur vakti tam size göre! Anne sütünü destekleyen besinler

BEBEKLERDE İŞTAH AÇICI MAMA NASIL YAPILIR?

1 adet elma, 1 adet muz, bir yemek kaşığı yulaf, bir yemek kaşığı öğütülmüş fındık, 5 adet bebe bisküvisi, bir tatlı kaşığı pekmez

Elmanın kabuklarını kesip bir su bardağıyla kaynatın. Yumuşadığında püre haline getirin. Üzerine muzu koyup ezin. Ardından içine pekmez, yulaf, fındık, bebe bisküvisi koyun. Püre haline gelene kadar karıştırın.

Bebeklere sabah kahvaltısı ya da öğle öğünü olarak verin. Bu karışım sayesinde bebeklerde kabızlık meydana gelmeyeceği gibi 6 ay sonrası alamadıkları anne sütünün yerini fazlasıyla doldurur.

Bebekler diş çıkarırken neden iştahsız olur?