Konserveler sonbahar aylarında kışa hazırlık olarak dolaplardaki yerini alıyor. Bamya, domates, patlıcan... Birbirinden lezzetli konservelerin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki patlıcan konservesi nasıl yapılır? Patlıcan konservesi yapmanın püf noktaları nelerdir? İŞte 6 adımda tadına doyum olmaz patlıcan konservesi tarifi...
Milliyet'te yer alan habere göre, kavanozların son aşamada güneş görmeyen bir ortamda muhafaza edilmesi gerekiyor.
6 ADIMDA PATLICAN KONSERVESİ TARİFİ
MALZEMELER
4 kilo patlıcan
2 kilo domates
1 kilo yeşil biber
Zeytinyağı
PATLICAN KONSERVESİ NASIL YAPILIR?
1. adım: Patlıcanları alaca soyun ve sonrasında orta büyüklükte küpler halinde doğrayın.
2. adım: Domatesleri de soyun küp küp doğrayın. Biberleri ise yuvarlak halde doğrayın.
3. adım: Tencereye zeytinyağı ekledikten sonra ilk biberleri ekleyin. Birkaç dakika sonra patlıcanları koyun. Tencerenin kapağı açık vaziyette kavurun.
4. adım: Başka bir tencerede küp halinde doğranmış domatesleri kaynatın.
5. adım: Suyu çekince patlıcanları kızartın ve sıcak suyla yıkadığınız kavanozlara doldurun. Her bir kavanozun üstüne biraz domates sosu ekleyin.
6. adım: Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirerek 1 gün bekletin.
Son adım: Kavanozlar soğuduktan sonra güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin.