50 yıllık gözlemecilere taş çıkarıyor! Çayın yanına enfes kahvaltılık, kıymalı gözleme tarifi

Kıymalı kahvaltılık gözleme hem gözlere hem mideye hitap ediyor. Kıymalı gözleme harcında baharatları dengeli kullanmalı. Peki kıymalı gözleme nasıl yapılır?

Arkalı önlü pişirilen gözlemeler için soğan iyice kavrulmalıdır. Hamuru mutlaka kulak memesi kıvamında yoğurmalı. İşte detaylar...

Malzemeler;

500 gr dana kıyma

4 kuru soğan

2 domates

1 tane kırmızı biber

3 tane yeşil biber

Maydanoz

1 yemek kaşığı biber salçası

1 su bardağı sıvı yağ

Baharatlar tuz kırmızı toz biber,kırmızı pul biber karabiber kekik

Hamuru için

1 kilo un

1 paket yaş maya

1 tatlı kaşığı tuz

Ve su

Yapılışı;

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurdum yarım saat dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yaptım üzerini bezle örtelim.

İç harcını malzemelerini rondodan geçirdim baharat sıvı yağ salçayı ekleyip harmanlayalım .

Servis tabağı büyüklüğünde açtığınız gözleme ekmeyini harcını kaşık yardımı ile sürüp üzerini kapatın.

Tereyağı ile yağlayıp sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...