50 bin parça atık metallerden insan portresi yaptı

Hatay'da yaşayan mozaik ustası Mervan Altınorak, çevre kirliliği konusuna dikkat çekmek için hurda otomobil, tır, kamyonet, traktör ve motosikletlerden topladığı 50 bin parçadan 500 kilogramlık 2,5 metre boyunda insan portresi yaptı. Altınorak tarafından yapılan figürler yurt dışından da ilgi görüyor.

AA

Birçok insan çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Bu isimlerden biri olan Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan mozaik ustası Mervan Altınorak, atıklardan yaptığı insan portresi ile görenleri şaşırtıyor. Altınorak, çevre kirliliği konusuna dikkat çekmek için hurda otomobil, tır, kamyonet, traktör ve motosikletten topladığı 50 bin parçadan 2,5 metrelik insan portresi yaptı. 

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mozaik ustası Altınorak, çevre kirliliğine dikkati çekmek amacıyla insan portesini yaptığını söyledi.  Amacının çevresel bilinç oluşturmak olduğunu anlatan Altınorak, ortaya çıkan figürlerin yurt dışından da ilgi gördüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan "Sıfır Atık Mavi Projesi"ne destek vermek için hurdacılardan bilye, zincir, çivi, yay, bilye, amortisör, vida, balata, buji veya atık durumdaki malzemeleri toplayan mozaik ustası Altınorak, atölyesinde 6 aylık çalışma sonunda parçaları bir araya getirdi. 

"6 AYDIR ÇALIŞIYORUM"

Çevre kirliliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla daha öncede çeşitli hayvan figürleri yapan Altınorak, 500 kilogram ağırlığında, 2,5 metre uzunluğunda insan portesi yaptı.

Portre üzerinde 6 aydır çalıştığını ve amacının çevre kirliğine dikkat çekmek olduğunu aktaran Altınorak, şu şekilde konuştu: