Bu diyette aç kalmak yok! Hamur işi bile var... 5 kuralla tığ gibi olacaksınız

Aç kalmadan diyet yapmakta zorlananlar için altın değerinde bir liste hazırladık. Fazla kilolardan kurtulmak ve yaza formda girmek isteyenlerin zorlanmayacağı bu diyet listesinde hamur işinden, çikolataya kadar bir çok kaçamak mümkün. İşte 5 adımda kolay ve masrafsız zayıflamanın yolları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Diyete başlamak çoğu kişiye zor gelir. Uzun listeler, uyulması gereken menüler... Peki, aç kalmadan diyet mümkün mü? İşte 5 adımda kolay zayıflamanın sırrı...

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan Uzman Diyetisyen ve Psikolog Zinnur Küçükköseleci, diyetsiz kilo vermenin 5 yolunu açıkladı.

DİYET YAPMADAN KİLO VERMENİN 5 KURALI

1. ACIKINCA YEMEK YİYİN

Pek çok insan için kilo vermek açlıkla ilişkilidir. Oysaki yemek yemek, tuvalete gitmek veya uykumuzun gelmesi gibi normal bir durumdur. Yani vücudumuzun bir ihtiyacıdır. Fakat hızlı kilo verme düşüncesi bizi aç kalmaya itebilir. Açlık değil doğru beslenme kilo verdirir. Yani aç olmak vücudumuzun besine ihtiyacı olduğunun bir göstergesidir. Acıkınca sağlıklı besinlerden doyana kadar tüketmek kilo vermenize yardımcı olacaktır.

2. DOYDUĞUNUZ ZAMAN YEMEK YEMEYİ BIRAKIN

Doymak vücuda yeterli enerjinin geldiğini gösterir. Vücudumuzun besine ihtiyacı olmadığının bir işaretidir. Çoğu zaman doysak da yemek yemeye devam ederiz. Çünkü yiyecekler haz verir. Yemek yerken haz almak isteriz veya yaşadığımız stresli, üzüntülü olaylar bizi yemek yemeye iter. Bu noktada yemek yemek ve duygularımızı birbirinden ayırmamız gerekir. Kendinize vereceğiniz şu anda doydum acıktığım zaman tekrar yemek yemeye devam edeceğim şeklinde telkinler sizin için faydalı olacaktır.

3. KİLO BAŞINA 30 ML SU İÇİN

Su içmek kan şekerini dengeler. Vücuttan atıkların atılmasını sağlar. Vücut ısısını düzenler. Yani su içmenin pek çok faydası vardır. Bu faydaları konuşarak bitiremeyiz yani su bizim için mucizevi bir sıvıdır diyebiliriz. Su hem kilo vermenize yardımcı olacak hem metabolizmamızı hızlandırarak kendimizi iyi hissetmenizi sağlayacak bir içecek. O nedenle günde kilo başına 30 ml su içmek diyet yapmadan kilo vermenize çok büyük katkı sağlayacaktır.

4. BESLENMENİZİN YÜZDE SEKSENİNDE BEŞ TEMEL BESİN GRUBUNA YER VERİN

Beş temel besin grubumuz ilk olarak et tavuk balık gibi protein grubu, ikinci olarak süt yoğurt kefir ayran gibi süt ürünleri grubu, üçüncü olarak sebze ve meyveler grubu, dört numarada kuruyemişler zeytin avokado gibi sağlıklı yağlar grubu ve son olarak tahıllar grubunu içerir. Eğer beslenmenizin yüzde sekseninde bu beş besin grubuna yer verirseniz vücudunuz hem daha sağlıklı çalışacak hem de kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Aynı zamanda kilo vermenize de çok büyük katkısı olacaktır.

5. SEVDİĞİNİZ ŞEYLERDEN KAÇMAYIN

Geriye kalan yüzde 20'lik dilimde beş temel besin grubunun dışındaki besinleri tüketirseniz vücut bunu tolere eder. Bu besinler hamur işleri, şekerli gıdalar, beyaz un içeren gıdalardır. Dikkat edilmesi gereken nokta bu besinlerin denge içerisinde beslenmemizde olmasıdır. Eğer yüzde 20'lik kısmı aşarsanız burada kilo artışları olacaktır. Ama yüzde 20 ve daha azında kaldığınız zaman hem her istediğinizi yemiş olacaksınız hem de keyifle istediğiniz kiloya ulaşmış olacaksınız.

Kendinizi ne kadar seviyorsunuz 5 soruda öğrenin