5 maddede en güçlü tırnaklara kavuşmanın yolu

Güçlü tırnaklar kolayca kırılmaz. Tırnakları güçlendiren bakımların başında biotin var. İşte güçlü tırnakların sırları...

Kırılmaz tırnaklar için 5 maddeye dikkat. Peki tırnaklar nasıl güçlenir? İşte yanıtı...

GÜÇLÜ TIRNAKLAR İÇİN 5 MADDE

Biotin kullanın

Bitoini takviye olarak almak cildinizin güzelleşmesine, saçlarınızın ve tırnaklarınızın hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Eczane ve marketlerde kolayca bulabileceğiniz bitoini kullanmadan önce hekiminize danışın.

Zayıf tırnaklar için tırnak sertleştirici kullanın

Zayıf ve kolay kırılan tırnaklarınız varsa tırnak sertleştirici ojelerden yardım alabilirsiniz. Bu cilalar tırnaklarınızı güçlendirmeye yardımcı olur ve uzun vadede daha sağlıklı hale gelmelerini sağlayacak bir besin takviyesi görevi görür.

Bol miktarda kütikül yağı kullanın

Ellerimizi gün boyu sürekli olarak kullandığımız için çabuk yıpranmaya müsait ve dış etkenlere karşı daha hassastırlar. Tırnakların etrafındaki kütiküller de aynı nedenden kuru ve bakımsız olabilir. Kaliteli bir kütikül yağına yatırım yapmak tırnak etleriniz nemli ve sağlıklı tutmaya yardımcı olacaktır. Kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra farkı siz de göreceksiniz.

Kütiküllerinizi kesmeyin, geriye doğru itin

Tırnak diplerinde bulunan kütikülleri kesmek oldukça cazip görünse de bu dürtüyü görmezden gelmek önemlidir. Uzmanlar sağlıklı bir deriyi kesmenin yersiz olacağı konusunda hemfikir. Ayrıca fazla derin kesilen ve açık yaraya neden olabileceği gibi enfeksiyonla da sonuçlanabilir. Bu nedenle kütikülleri geriye doğru ittirmek çok daha sağlıklı bir seçim olacaktır.