5 dakikalık yumurtalı kahvaltılık tarif! Tuz ve sarımsakla servis edin

Çılbır sevilen kahvaltılıklardan biri. Çılbır için yumurta iyice pişmeli. Peki en fes yumuşacık çılbır nasıl yapılır?

Sarımsak ve tuzla servis edilen çılbır çok lezzetli. Karabiber ve naneyle lezzeti nirvana olan çılbır nasıl yapılır?

Çılbır tarifi

Malzemeler:

1 litre su

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 su bardağı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı karabiber


Kaynayan su ile yumurtanın buluşmasıyla hazır edilen çılbır sadece 5 dakikanızı alacak, haşlanmış yumurtadan daha özel, daha lezzetli bir yemek olacak.

Eğer kahvaltıdan hemen sonra işe, okula gidecek, sosyal hayata karışacaksanız tabii ki sarımsağı devre dışı bırakmanız daha iyi olacaktır, bizden önermesi.

Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerede su kaynatmaya başlayın ve su kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısığa getirin ve sirkeyi ekleyin.

Ardından kaynayan suyu karıştırarak girdap oluşmasını sağlayın.

Yumurtaları, dağılmasını önlemek için bir kepçe ya da bardağın içine tek tek kırıp tencere içindeki girdabın içine yavaşça bırakın.

Yaklaşık 3-4 dakika sonunda yumurtaların beyaz kısımlarının tamamen piştiğini, içininse rafadan olduğunu fark edeceksiniz.

Yoğurdu tuz ve ezilmiş sarımsakla karıştırıp servis tabağına yayın.

Pişen yumurtaları da sudan kevgirle çıkarın. Fazla suyunu süzdüğünüz yumurtaları yoğurdun üzerine yerleştirin.

Bir tavada tereyağını eritip içine baharatları ekleyin ve kızdırın.

Hazırladığınız bu sosu da yumurtaların üzerine gezdirin.

Ellerinize sağlık.