Baklagil nasıl pişer?

Baklagillerden olan, nohut, börülce, fasulye gibi gıdaların pişirilmesi zor. Baklagillerin çabuk yumuşaması için püf noktalara dikkat edilmeli. PatatewsPeki baklagil nasıl yumuşar? İşte cevabı...

Baklagiller sert besinler. Nohut, börülce, fasulye... Peki baklagil nasıl yumuşar? İşte cevabı...

BAKLAGİL NASIL YUMUŞAR?

Ayıklayıp, yıkadığınız baklagilleri en az 6 saat önceden suya koyarak bekletmeniz gerekir. Böylece sert baklagil taneleri suda beklerken yumuşar ve daha kolay pişer.

Suya koyarak uzun süre beklemek istemeyenler için bir yöntem de baklagilleri pişirmeden önce haşlamaktır. Suda haşlanan baklagillerin kabukları da soyulabilir.

Baklagillerle ilgili kulaktan dolma bir bilgi de karbonat kullanırsanız taneler daha çabuk yumuşar şeklindedir.